Diari La Veu del País Valencià
Rita Barberá no s’atreveix a anar al debat de la Cadena Ser

RedactaVeu / València.

L’alcaldessa de València no ha acudit al debat organitzat per la Cadena Ser en el qual havia de debatre amb els candidats dels altres partits.

El moderador del debat, Bernardo Guzmán, ha dit que “s’ha negat a debatre” i ho ha lamentat en una emissió en directe.

“En altres ocasions sí que ha estat, Barberà està afectada pels resultats de les enquestes; el debat la perjudica, però crec que els interessos dels valencians estan per damunt de les enquestes”, ha dit Guzmán.

El director de continguts de la Cadena Ser ha recordat que la socialista Clementina Ròdenas en el seu dia també va declinar anar a aquesta tertúlia.

El altres candidats han lamentat també l’absència de l’alcaldessa i la seua actitud ‘covard’.

En aquest debat han participat Joan Calabuig (PSPV), Joan Ribó (Compromís) Amadeu Sanchis (EUPV-ERPV), Jordi Peris (València en Comú) i Fernando Giner (Ciudadanos).

Cal recordar que Alberto Fabra, sí va participar divendres passat en aquest mateix debat organitzat per la SER amb els candidats autonòmics del PSPV, Ximo Puig; de Compromís, Mònica Oltra; de Podem, Antonio Montiel; d’Esquerra Unida, Ignacio Blanco; i de Ciutadans, Carolina Punset.

El debat

El candidat d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha recordat que a l’alcaldessa no li agrada debatre ni tan sols en els plens de l’Ajuntament, per la qual cosa ha dit que no li sorprenia l’absència d’avui.

El candidat socialista, Joan Calabuig, ha incidit en la manca de diàleg demostrada en el dia a dia municipal i l’ha acusada de no donar la cara i viure en el passat.

Per la seva banda, el candidat de Compromís, Joan Ribó ha afirmat que Barberá té por a debatre i considera que trenca el plantejament democràtic de la societat. Per a València en comú, Jordi Peris ha dit que l’absència de Rita Barberá li produeix tristesa, encara ha assegurat que ho esperava, ” tenint en compte que ha governat d’esquena a la ciutadania”.

El candidat de Ciutadans, Fernando Giner ha considerat que en ple segle XXI “no hi ha més camí que el diàleg”.

Elevat deute i emblema de la corrupció

Els cinc candidats han coincidit en què la gestió del PP a l’ajuntament ha endeutat la ciutat i l’ha convertida en emblema de corrupció mentre s’ha mostrat incapaç de combatre la desocupació i de mostrar els seus atractius culturals i turístics.

En el capítol de propostes, Sanchis, d’Esquerra Unida, ha assegurat que el germen de la corrupció a l’ajuntament està en les privatitzacions i s’ha mostrat molt satisfet que la seva formació hagi estat capaç d’aturar el pla general d’ordenació urbana i la reforma del Cabanyal.

Sobre el Pla General el socialista Joan Calabuig ha proposat plans contra la pobresa, un pla públic-privat de rehabilitació de 200 milions d’euros per crear llocs de treball i que la ciutat segueixi creixent però protegint l’horta.

Des de Compromís, Joan Ribó, ha afirmat que la ciutat perd moltes ajudes europees per l’absència d’un pla de rehabilitació i ofereix diàleg i gestió, creant el marc idoni perquè siguin els propis ciutadans els que marquin polítiques i prioritats.

Des de València en comú Jordi Peris ha apostat per l’educació pública com a eina fonamental i ha proposat recuperar l’essència pròpia de cada barri, apostant per la peatonalització de zones com la plaça de l’ajuntament i per convertir València en la ciutat de les bicicletes.

I des de Ciutadans, Fernando Giner ha llençat propostes concretes com que València esdevingui la capital mediterrània de la creativitat i el disseny com a motors dels sectors tradicionals. Giner ha advocat per una oficina antifrau per posar límit a l’enorme deute i a una gestió “més que deficient”.

Comparteix

Icona de pantalla completa