Diari La Veu del País Valencià
Morera: ‘Qui menysprea i ataca la llengua no pot anar donant lliçons a ningú’

RedactaVeu / València.

El candidat de Compromís a les Corts Valencianes i portaveu de la coalició, Enric Morera, considera que les declaracions d’Alberto Fabra sobre l’AVL, “han sigut molt desafortunades i fora de lloc. Ha canviat molt des que era alcalde de Castelló i demanava les emissions de TV3 o quan participava en els homenatges a les Normes de Castelló, ara ha assumit els postulats de l’extrema dreta valenciana més rància i li diem que si ara atacarà i menysprearà la nostra llengua, que no vinga a donar lliçons”.

Segons Morera, “qui ha tancat els mitjans de comunicació públics en valencià, o qui és el president del partit que s’ha encarregat de suprimir línies en valencià dels col·legis no pot traure pit ni posar-se a parlar de la llengua, una llengua que no sol gastar diàriament, a més. Les declaracions de Fabra són preocupants perquè l’AVL és un òrgan estatutari, creat per a superar el conflicte lingüístic i deixant els acadèmics i científics encarregats de la llengua, no els polítics i aficionats a un debat estèril que només ha servit per a dividir la societat valenciana en un clar objectiu de la dreta centralista de despersonalitzar-nos i afeblir-nos com a poble. Anar amenaçant per tot arreu de no donar subvencions és una actitud xantatgista i mafiosa que no es pot tolerar”.

Per al candidat de Compromís, “el viratge ultra del PP obeeix a la seua por a la pèrdua de vots per la dreta i intenten desempolsar els fantasmes i batalles del passat, en els quals va participar tan activament la factoria Blasco, eixa factoria que espera ara l’entrada a la presó. La batalla de la llengua i de les senyes d’identitat és el recurs fàcil i desesperat del PP, d’un PP que ja no sap on amagar els escàndols que ixen a la llum dia després de dia i que demostra la seua incapacitat de gestió i la immoralitat dels seus dirigents”, segons Morera.

Comparteix

Icona de pantalla completa