Diari La Veu del País Valencià
Fabra insta a Barberá perquè cesse Alcón com a assessora
RedactaVeu / EP / València

El president Fabra ha considerat que Maria José Alcón hauria de dimitir hui mateix com a assessora de l’alcaldessa de València, Rita Barberá, després de ser suspesa cautelarment de militància per la publicació d’informacions del ‘cas Imelsa’, on es reprodueixen escandalosos enregistraments que fan al·lusió al cobrament de suposades comissions. No obstant açò, el també candidat a la reelecció a la presidència de la Generalitat ha descartat que aquest cas “esguite” l’alcaldessa.

Fabra, en una entrevista a la cadena Ser, ha assegurat sobre aquest tema que desconeixia que Alcón seguira sent assessora de Barberá, però ha assenyalat que “qualsevol persona que se li ha escoltat en uns enregistraments que s’allunya del comportament ètic que s’exigeix, no li queda més remei que abandonar qualsevol lloc en la política, siga com a càrrec públic o assessora”.

“Qualsevol persona que ha demostrat que el seu principal valor no és estar al servei dels altres no té cabuda en cap càrrec directe o indirecte en l’Administració”, ha insistit. Fabra ha comentat que ha parlat amb Barberá “des del primer dia” sobre la situació d’Alcón, encara que no hui, i ha destacat que l’alcaldessa ha estat “molt pendent perquè abandonara la seua candidatura en la llista municipal i assumira la seua responsabilitat”.

No obstant açò, ha descartat que aquest cas “esguite” Barberá pel fet de primer portar Alcón en la candidatura i que la mantinga com a assessora i els enregistraments en els quals es parla “de la cap” –en referència, suposadament, a Barberà-. “Cal ser molt prudents, la capacitat de Rita està per sobre del que puguen ser uns comentaris de dues persones”. Així, ha insistit a mantenir la prudència i “no fer judicis de valor” que “l’única cosa que poden fer és garbellar la credibilitat de les persones que se l’han guanyada durant molts anys”.

En aquesta línia, ha recalcat que no solament cal mantenir la presumpció d’innocència sinó també la capacitat i l’honorabilitat de les persones que es puguen produir. “I en aquest cas jo em quede amb el treball, la vocació de servei i l’honestedat durant 24 anys exercit per Barberá”, ha postil·lat.

Fabra ha comentat que “no és gens fàcil” haver governat aquesta legislatura amb les constants notícies de casos de corrupció, però ha recalcat que per als que tenen “una idea molt clara” és “una cosa que hem portat des del primer dia rigorosament” i és que “els que entenen que estar en política no és un servei als altres s’han de quedar fora d’aquest partit”. “Seguiré sent implacable”, ha recalcat.

Fabra: ‘No li trobe cap explicació a la delegació de funcions de Rus”

D’altra banda, ha apuntat que no li troba “cap explicació” al fet que Alfonso Rus haja delegat la Presidència de la corporació provincial fins al dia 20 i sobre aquest tema ha assenyalat que el PP ha arribat “fins a on hem pogut amb l’expulsió cautelar”.

Així, s’ha preguntat “per què una persona vinculada a un cas de presumpta corrupció pot seguir en un càrrec públic” ja que l’acta és de la persona no del partit i sobre aquest tema s’ha mostrat favorable a “canviar la llei que permet aquesta situació”.

Fabra ha apuntat que no sabria concretar quins controls han fallat per a haver evitat els casos de corrupció al País Valencià , però ha manifestat que és “inacceptable” i que sí que té clar què ha de fer perquè no torne a ocórrer: “Cal ser implacables, inflexibles i aprendre dels errors”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa