Diari La Veu del País Valencià
‘He deixat 5.000 euros per al partit perquè Alfonso ho vol així’. #Dipugate
Voro Maroto / eldiario.es / València

Així ho apunten part de les 10 hores d’enregistraments en poder de la justícia, que investiga el Dipugate, la presumpta xarxa de corrupció amb epicentre en Imelsa, una empresa de la Diputació de València. El seu exgerent, Marcos Benavent, hauria cobrat quasi un milió d’euros de diverses empreses que pagaven mossegades per a adjudicar-se contractes públics.

Segons revela Levante-EMV, Benavent, en conversa amb María José Alcón, explicava el repartiment d’una suposada mossegada a l’exregidora del PP i assessora d’aquest partit en l’Ajuntament de València. “He deixat 5.000 euros per al partit perquè Alfonso [suposadament, Rus] ho vol així”.

Els dos alts càrrecs estarien parlant d’una comissió d’un 2% sobre una adjudicació d’un milió d’euros. Els 20.000 euros obtinguts s’haurien repartit entre Benavent, Alcón i el partit. L’agència tributària també creu que el PP valencià, en aquest cas gràcies a la trama Gürtel, va finançar il·legament les seues campanyes electorals en 2007 i 2008.

Els enregistraments, fets per Benavent durant anys sense coneixement dels seus interlocutors, també podrien esguitar gran part de la cúpula del PP durant l’etapa de Francisco Camps. L’expresident, Víctor Campos, exconsellers del govern valencià i fins i tot Rita Barberá, alcaldessa de València des de 1991, són esmentats directament o indirecta.

Per exemple, Alcón, llavors edil del PP, reconeix a Benavent que l’Ajuntament de València contracta habitualment empreses relacionades amb Enrique Sospedra Barberá, nebot de l’alcaldessa. Alcón, que ha renunciat a seguir en la candidatura municipal del PP, està casada amb Alfonso Grau, exvicealcalde de València que va dimitir després del seu processament pel cas Nóos.

El Dipugate, nom que ha donat al cas EUPV, el partit que ha denunciat la trama davant la justícia, té en suspens el PP. El degoteig dels enregistraments està castigant molt el partit. Les revelacions són diàries. Mentre, Alfonso Rus, suspès de militància, no tira la tovallola: no ha dimitit com a president de la Diputació –ha delegat temporalment les seues funcions- i flirteja amb aspirar a l’alcaldia de Xàtiva. Apareix sense parar al vídeo electoral del PP local.

Nega, malgrat el convenciment general, ser qui comptava bitllets d’una suposada comissió en una conversa que ha passat a la història de la corrupció valenciana: “Un, dos, tres, quatre, cinc, sis, set, huit, nou, deu, onze. 3.000, 4.000, 5.000, 6.000, 7.000, 8.000, 9.000, 10.000, 11.000, 12.000 euros, dos milions de ‘peles'”.

Aquesta informació ha sigut publicada en eldiario.es. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa