Diari La Veu del País Valencià
Barberá torna al mercat del Cabanyal després de l’accidentada visita de dijous

Sergi Tarín / València.

Rita Barberá acudí este divendres, fora d’agenda i per sorpresa, al mercat del Cabanyal. Ho féu hores després de ser esbroncada per una vintena de veïns i opositors i que alguns venedors i clients no volgueren encaixar-li la mà. L’alcaldessa de València aplegà cap a les 10.30 acompanyada dels regidors Fèlix Crespo i Alfonso Novo. Es tractà d’una visita fugaç i parcial al mercat. Un recorregut pel passadís central entre fruiteries, xarcuteries i botigues de formatge fins aplegar a la parada de pollastres de Pilar. Allí encaixà la seua mà: “disculpeu pel ‘folló’ d’ahir, però no va ser culpa meua”. I la venedora, que ha estat votant del PP i “ara m’ho estic pensat” li recriminà l’estat de conservació “lamentable” dels carrers que toquen la zona de la prolongació. “Ma filla paga 400€ de contribució. O ho arregles o baixes l’impost”, li exigí.

La segona pausa fou a la pescateria Bianca. Allí passà a l’altra banda del mostrador, on estigué 10 minuts fent-se fotos i departint amb les clientes. També comprà raps i gambes. Justament enfront hi havia Amparo, la pescatera que dijous li negà la salutació. “Volia provocar-me, però jo he preferit no mirar-la”, reconegué impressionada per la repercussió del seu gest. “Enhorabona, valenta!”, “Ben fet”, “Amparo, que guapa has eixit en la tele!”. Estos foren alguns del elogis: un degoteig durant tot el matí. Un afer que ocorregué quasi al final de la primera visita. L’alcaldessa estira la mà i Amparo no l’agafà. “És que no penses donar-me la mà?”. “No”. “Això és de mala educació”. “També és de mala educació el que vostè ha fet al Cabanyal”. Així esdevingué una conversa que ha eixit en tots els mitjans i que ha esdevingut espina en l’ànim de l’alcaldessa.

Unes mostres de desacord que poc tenen a veure amb les explicacions de la primera edil, que acusà Compromís de “rebentar l’acte”. Molts venedors reconegueren este divendres a La Veu que no estan d’acord amb la política de Barberá, però que no li negaren la salutació per no prendre posicionament davant la clientela. L’estratègia de la primera edil era passar per totes les parades, una a una, estirant el braç. I qui no li corresponia, rebia el seu mal humor. De fet, segons fonts de la directiva del mercat, vora el 80% dels venedors estan en contra de la prolongació. Un percentatge que ha augmentat un 30% des de les darreres eleccions generals. “La gent està farta de tanta paràlisi i veu una possibilitat ràpida i barata amb la rehabilitació”, expressaren estes fonts.

Brega al Cabanyal per la visita de Rita Barberá. 14 maig 2015

>

Barberá acudí després al mercat de Natzaret i confessà que un poc abans havia anat al Cabanyal “lliurement” per viure “una estona magnífica i feliç”. “He tornat a ser abraçada per tots”. Una afirmació que els mateixos venedors desmentiren, ja que la visita va durar una mitja hora i va ser a parades molt concretes. Una d’elles la d’Enrique, venedor d’ous, qui li demanà, com dijous, “inversions i viure tranquils”. “Tal i com estan de degradats els carrers, ja no sé si és millor prolongar o rehabilitar, però als que som del Cabanyal no ens agradaria veure el nostre poble en terra”, apuntà Enrique sobre l’eterna polèmica.

La Veu del País Valencià necessita el teu suport i col·laboració per seguir oferint notícies com aquesta. Agermana’t per fer viable aquest projecte informatiu independent i en valencià. Gràcies.

Comparteix

Icona de pantalla completa