Diari La Veu del País Valencià
Caturla (PP) dimiteix com a vicepresident segon de la Diputació de València
EP / RedactaVeu / València

Caturla és una de les persones que han aparegut en els enregistraments realitzats per l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent, fetes públiques en mitjans de comunicació, en les quals presumptament parlarien del pagament de presumptes comissions.

El PPCV va acceptar el passat 8 de maig la sol·licitud de Caturla de ser suspès cautelarment de militància i funcions sol·licitada per ell mateix després de la publicació de les informacions relacionades amb la seua persona i la presumpta trama de corrupció en Imelsa, que està sent investigada judicialment.

Caturla, de 54 anys i economista de professió, era vicepresident segon i responsable de l’àrea d’Economia i Hisenda i portaveu adjunt de la Diputació des de juliol de 2007. Així mateix, va ser regidor d’Educació, Cultura i Règim Interior de l’Ajuntament de Fontanars dels Alforins des de la mateixa data, segons consta en la web de la Diputació.

Així mateix, ha exercit el càrrec de secretari autonòmic d’Educació de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports des de 2003 fins a 2007; sotssecretari per als Recursos de la Conselleria de Sanitat des de 1999 fins a 2003 i director general de Pressupostos de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Administració Pública des de 1995 fins a 1999.

Rosa Pérez Garijo (EUPV): ‘Els motius de la dimissió de Caturla estan en la denúncia d’EUPV’

La diputada provincial d’Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha assenyalat que la dimissió del vicepresident de la Diputació de València, Máximo Caturla, “no és casual, ni té res a veure amb el que ell està assegurant: que deixa el càrrec perquè vol tornar al seu lloc de treball. Tampoc és casual que precisament demanara que se li llevara la dedicació exclusiva un dia després que es fera pública la denúncia que Esquerra Unida havia presentat el passat mes de juliol”. Pérez Garijo afegeix que aquesta denúncia “deixa clar que el senyor Máximo Caturla és una de les persones que forma part de la presumpta trama de corrupció del PPCV”.

La diputada recalca que des que Esquerra Unida presentà la denúncia, “tot un seguit de baixes polítiques s’han produït en el cor del PPCV: Alfonso Rus ha sigut destituït com a president provincial del PP i ha deixat les seues competències com a president de la Diputació de València, Mª Jesús Alcón ha sigut obligada a abandonar la candidatura municipal a l’Ajuntament de València, i ara, després que el PP suspenguera de militància Caturla, com a Rus, aquest decideix dimitir a sols un dia de la celebració del plenari de la Diputació, on no acudirà, com tampoc ho farà Rus”.

Per a Pérez Garijo, “la gravetat dels fets denunciats pel nostre grup han acabat amb la vida política de persones molt rellevants en el PPCV. I ja advertim que la llista no acabarà ací”, subratlla.

Comparteix

Icona de pantalla completa