Diari La Veu del País Valencià
Grans intèrprets joves per reviure clàssics de la cambra
Sixto Ferrero / Castelló de la Plana

Arcadie Triboi és pianista, nascut el 1987 d’origen moldau i nacionalitat romanesa i va acabar els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Castelló, té una meteòrica carrera com a concertista. D’altra banda, Óscar Oliver també pianista, és nascut a València en 1976 i als 13 anys fou nomenat organista de la Reial Basílica de València, ara és professor del Conservatori Superior i compta amb una basta carrera com a repertorista i pianista acompanyant, sense menysprear la de concertista.

Alberto Agut és de Xilxes, nascut en 1991 ja compta en el seu currículum diversos recitals internacionals amb el seu clarinet. Armen Nazarian és armeni i nascut en 1984 després de formar-se en diferents conservatoris de prestigi internacional, centra els seus esforços en convertir-se en concertista internacional com a violista. Per últim, Chul-Geun Park és japonès i violoncel·lista, malgrat la seua joventut ha tocat a diferents orquestres alemanyes i forma part de la Theater Münster.

De la combinació d’aquests intèrprets, naix la programació del II Festival Internacional de música de cambra de Castelló. Potser la joventut siga un grau per determinats repertoris, però, enfrontar-se als clàssics, a obres profundes i mestres de la música de cambra, és un repte musical, naturalment, però, també requereix una maduració i reflexió psicològica que converteix el repte en un desafiament total.

La 2a edició del festival comptarà amb quatre concerts, el primer serà el dia 21 (20:00h) al Casino Antic de Castelló, on interpretaran la peça núm. 8 de les ‘8 peces per a clarinet, viola i piano Op. 83’ de M. Bruch, la ‘Sonata Arpeggione D. 821’ per a violoncel i piano de F. Schubert, la ‘Sonata per a viola i piano Op. 120 núm. 2’ de J. Brahms i l’’Andante et allegro’ per a clarinet i piano de Chausson.

El següent concert “extraordinari”, serà a l’Ateneu Mercantil de València el pròxim 23 de maig (11:30h) on s’interpretarà la Sonata Arpeggione D. 821 per a violoncel i piano de F. Schubert, el Clarinet trio Op. 144 (Clarinet, violoncel i piano) de J. Bramhs, les peces 1 i 8 de les ‘8 peces per a clarinet, viola i piano Op. 83 de M. Bruch i el Trio Kegelstatt K. 498, per a clarinet, viola i piano de W.A Mozart.

El mateix dia el festival es traslladarà a Xilxes, a la plaça Major (22:30h), on s’interpretarà la peça núm. 8 de les ‘8 peces per a clarinet, viola i piano Op. 83’ de M. Bruch, el ‘Trio per a clarinet, violoncel i piano Op. 114’ de J. Brahms, el Trio Kegelstatt K. 498, per a clarinet, viola i piano de W.A Mozart i l’’Andante et allegro’ per a clarinet i piano de Chausson.

El dia 24, al Teatre del Raval de Castelló de la Plana (20:00h) acabarà el festival amb les interpretacions de la peça núm. 8 de les ‘8 peces per a clarinet, viola i piano Op. 83’ de M. Bruch, el ‘Trio per a clarinet, violoncel i piano Op. 114’ de J. Brahms, la ‘Sonata per a viola i piano Op. 120 núm. 2’ de J. Brahms i el Trio Kegelstatt K. 498, per a clarinet, viola i piano de W.A Mozart.

Sense dubte un festival jove, amb moltes vessants però, amb uns programes de concert profunds, de forta càrrega i maduració musical. Un festival per seguir-lo de prop.

Comparteix

Icona de pantalla completa