Diari La Veu del País Valencià
L’oposició deixa la comissió de recerca del #DipuGate per ser una guerra Fabra vs Rus
eldiario.es / Valencia

Aquest dilluns va ser un dia mogut en la Diputació de València. Així, no solament deixava el càrrec Máximo Caturla, vicepresident segon i una de les veus que apareixen gravades per Marcos Benavent, sinó que la recerca interna saltava (del tot) per l’aire amb l’abandó d’EUPV i els socialistes, que seguien així a Compromís que dies abans renunciava a la presidència de la comissió.

El PP es queda sol en una recerca que encara no tenia ni un mes, que Compromís considera “polititzada” pel partit conservador, i condicionada per les lluites internes. Així, l’oposició es queixa que s’haja vetat la compareixença del president de la Generalitat, Alberto Fabra, i que s’haja forçat un retard de la declaració d’Alfonso Rus i de Caturla fins al final de les eleccions del diumenge 24.

Considera l’oposició que mantenir-se en aquesta comissió de recerca és “fer-li el joc” al president Fabra de posar fi a la carrera política de Rus, enfrontats tots dos internament dins del PP. L’oposició critica aquesta instrumentalització del líder del PP valencià, per la qual cosa donen per “morta” la comissió que la diputada d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, arriba a qualificar d’“autèntica pantomima”.

Sessió de la comissió de recerca d’Imelsa.Foto.eldiario.es.

La situació actual és que la comissió està únicament en mans del PP de la Diputació, la facció afí a Alfonso Rus, i estaria així en l’aire la seua continuïtat i la declaració dels màxims implicats en la presumpta trama corrupta: Rus, Caturla i Benavent. Queda així únicament la via judicial per a esclarir el presumpte escàndol de corrupció, escàndol que s’ha cobrat les tres suspensions de militància dels assenyalats, però que de moment només compta amb la imputació de Marcos Benavent.

Aquesta informació s’ha publicat en diario.es. Traducció La Veu del País Valencià

Comparteix

Icona de pantalla completa