Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig impulsarà ‘mesures d’urgència’ per pal·liar el tancament de línies en valencià

ACN / València.

El candidat socialista a la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que reconsiderarà el tancament de les 126 línies en valencià del darrer arranjament escolar si presideix el Consell. Així ho ha assenyalat a preguntes dels mitjans després d’una reunió mantinguda amb representats de la comunitat educativa.

Puig ha dit que en primera instància impulsarà un pla de xoc i mesures d’urgència en alguns centres perquè no donaria temps a canviar tot l’arranjament, que ha qualificat com “molt negatiu”. El candidat ha afegit que l’educació “ha d’estar basada en el diàleg permanent” i en aquest sentit ha dit que promourà “un gran acord, perquè no poden canviar les lleis cada vegada que canvia un govern”.

Ximo Puig ha remarcat que l’educació és una gran prioritat “en el renaixement de la Comunitat Valenciana” per tal de recuperar el prestigi de la societat, els valors, la capacitació i la innovació.

Puig ha afegit que 37% de fracàs escolar “és el pitjor fracàs de la Generalitat de Fabra” i ha anunciat una sèrie de mesures per aconseguir “la igualtat” entre alumnes. “No és possible que a la ciutat de València el 40% dels alumnes menors de 3 anys no puguen ser escolaritzats per manca de recursos”, ha lamentat Puig, que ha anunciat la gratuïtat de l’ensenyament a partir dels 2 anys i beques per als alumnes entre zero i dos anys. Així mateix, ha dit que cal un pla d’inversions per acabar amb els barracons i que 13.000 alumnes deixen d’estudiar en aules prefabricades.

Ximo Puig també ha anunciat que crearà una institució basada en els arrels de la Institució Lliure d’Ensenyança perquè “el prestigi dels professors ha de ser clau per a la renovació pedagògica i per augmentar la excel·lència en l’educació”.

Ximo Puig reunit aquest dimarts amb representants de la comunitat educativa durant l’acte sectorial en matèria d’ensenyament. Foto: José Soler (ACN).

“La concertada finançada amb fons públics ha de tenir característiques de la pública”

Preguntat sobre l’educació concertada, Ximo Puig ha defensat que siga “subsidiària de la pública”. Puig ha dit que no està en contra de l’educació concertada però sí “de la privatització de l’educació”.

El candidat socialista ha dit que els concerts s’han d’acomplir i que és possible la convivència entre educació pública i concertada però que la concertada finançada amb fons públics “ha de tenir característiques de la pública”. En aquest sentit, ha advertit que “ha d’acabar amb la segregació per sexes i amb la segregació econòmica o de qualsevol tipus”.

Comparteix

Icona de pantalla completa