Diari La Veu del País Valencià
Presentació de La Veu a Girona. Vídeo

RedactaVeu / Girona.

L’editor i coordinador de La Veu, i el responsable del Departament de Llengua d’aquest diari digital foren els encarregats de presentar aquest diari digital a l’Auditori Josep Irla de Girona. L’acte organitzat per Ateneu d’Acció Cultural ADAC, va reunir una bona colla de valencians establerts a Girona i a més, dos valencians establerts a les comarques gironines interpretaren cançons d’Ovidi Montllor i la Muixeranga amb violoncel.

La Trobada es va organitzar amb l’objectiu de conèixer i d’estrènyer els lligams que hi ha entre les comarques gironines i valencianes i va servir per presentar La Veu del País Valencià, un diari digital creat amb la intenció d’omplir el buit existent de mitjans en llengua catalana, davant el panorama actual al País Valencià, després dels tancaments de les emissions de Televisió de Catalunya, de Catalunya Ràdio i de Canal 9.

L’editor i coordinador de La Veu, Moisès Vizcaino, va explicar el desig d’aconseguir que La Veu esdevinga una eina al servei de la vertebració del país i que, des de la llibertat d’expressió, es contribuïsca al canvi social que la societat valenciana desitja. També destacà el treball d’un equip que se supera cada dia davant les dificultats i fa realitat el somni de poder mantenir viu un projecte que ve a cobrir el buit informatiu amb la nostra llengua que hui dia patim els valencians.

Per la seua banda, el corrector i responsable del Departament de Llengua de La Veu, Eduard Ferrando, va centrar el seu discurs en el reconeixement de la unitat de la llengua i en el “ferm Compromís” del diari digital en valencià per cuidar-la, “però sempre des de la manera de parlar-la al País Valencià”.

L’acte va ser presentat, ideat i executat pel dinamitzador cultural Jaume Piquer, qui amb el seu treball va fer possible un agermanament que aplegà un gran nombre de valencians que viuen a Girona, i el va cloure Alexandre Hernández de Xàtiva, qui va interpretar la Muixeranga amb violoncel.

Comparteix

Icona de pantalla completa