Diari La Veu del País Valencià
Pagament de 6,3 milions als centres de música en campanya electoral
RedactaVeu / València

Fecemac-CV va informar, recentment, de l’anunci de pagament de la Conselleria que ara comença a substanciar-se per a alleujar la greu situació econòmica d’aquests 63 centres educatius sense ànim de lucre.

El departament de Maria José Català, en un esprint final en plena campanya electoral, finalitza la legislatura resolent els impagaments a l’educació reglada, impartida pels centres de música i conservatoris municipals, que veien amb temor que el finançament no es fera efectiu fins a la configuració del nou Consell després de les eleccions.

Convocatòria 2015

L’ordre de la conselleria per la qual es convocaran les ajudes econòmiques de 2015 per a societats musicals i ajuntaments amb centres de música i conservatoris municipals, no s’ha publicat encara. Aquest retard en la convocatòria, que en altres anys es coneixia cinc mesos abans, suposa després una demora en tot el procés administratiu i en el pagament del finançament.

Fecemac-CV s’ha posat en contacte amb responsables d’Educació per a preguntar-los per la convocatòria però no s’ha facilitat una data o previsió, per la qual cosa sembla improbable que abans de les eleccions municipals i autonòmiques, el 24 de maig, es publique. D’aquesta manera, l’esperança de la Federació seria que el Consell en funcions resolguera aquest tràmit al més prompte possible.

13 milions de desfasament

El Consell manté en 3,4 milions el finançament de centres de música i conservatoris municipals amb la qual cosa recuperen certa estabilitat pressupostària després de patir greus retallades en relació amb els 5,1 milions que percebien en 2009 que va passar a 2,3 en 2010 (-54%), 2,3 en 2011 (-55%), 3,4 en 2012 (-34%), 2,9 en 2013 (-43%) i 3,4 en 2014 i 2015 (-34%). Així, les societats musicals i ajuntaments arrosseguen un desfasament de 13 milions des de 2010.

Comparteix

Icona de pantalla completa