Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘El primer que faré és fer fora els polítics corruptes’
RedactaVeu / Dénia

Els candidats de Compromís de tots els pobles de la Marina Alta van ser presentats un a un pel mantenidor de l’acte, Vicent X. Contrí. Regidors i candidats de Dénia i de tota la comarca ocupaven les grades de l’escenari per donar suport en els seus discursos a Mònica Oltra, Josep Nadal i Rafa Carrió.

A crits de “Rafa, alcalde” van rebre els assistents l’alcaldable de Compromís per Dénia, Rafa Carrió, qui va fer esment al canvi “urgent” que necessitava Dénia. “L’equip de govern format per PP i CU ha estat quatre anys posant per davant els seus interessos, sense tenir en compte les necessitats de Dénia i dels seus ciutadans”, va subratllar Carrió.

El candidat a l’alcaldia de Compromís explicava: “estem a punt d’inaugurar un nou temps en l’Ajuntament de Dénia en què entrarà un nou equip que treballarà per les persones”. Carrió va parlar també de la importància de Dénia per al canvi econòmic de la comarca i de tot el País Valencià: “Dénia ha de ser referent en el nostre país, però no només pel sol i la platja, sinó també per la cultura, el medi ambient i les oportunitats”.

La plaça li donava minuts més tard una calorosa acollida al pegolí Josep Nadal, candidat a diputat per Alacant, “i la seua resposta no va ser menys acalorada”, segons Compromís, ja que el seu discurs va ser “molt crític” amb l’actual situació política i amb els actuals governs i governants.

Nadal proposà un canvi en el model econòmic actual: “Estem farts que ens porten al seu terreny i la nostra comarca ha passat de ser el centre de lloances a ser la zona zero de la crisi i el desastre d’Europa”. El candidat a diputat va criticar que el PP comarcal ens ha portat a una economia basada en l’urbanisme i la destrossa del medi ambient. La crítica a la corrupció del PP ha estat també clau en el seu discurs.

El discurs més esperat del míting era el de la candidata a la presidència, Mònica Oltra, qui com és habitual “es va guanyar els aplaudiments i els somriures constants dels assistents”. Oltra va explicar que “el primer que faré quan siga presidenta serà lluitar contra la corrupció i fer fora els polítics corruptes que han fet negoci a costa de la ciutadania”.

La corrupció també va centrar una part important del seu discurs i va nomenar els casos que esguiten el PP valencià, IMELSA, Gurtel, Brugal, etc. “Tinc dos propostes ben importants per a acabar amb la corrupció: la llei contra les portes giratòries i la prohibició de les inauguracions, els diners són de la ciutadania i no tenen per què posar una placa amb el nom del conseller de torn en un centre de salut”, va explicar Oltra.

La candidata de Compromís va destacar la importància de Dénia i de la Marina Alta en el canvi polític a la Generalitat Valenciana i es va comprometre a portar la sanitat pública a la comarca i a lluitar per una millora en les comunicacions.

Oltra va explicar els seus tres plans de xoc: “hi ha moltes famílies que no tenen ingressos al País Valencià i això Fabra es veu que no ho sap, jo em compromet a aplicar un pla de xoc contra la pobresa, impulsaré mesures més participatives per desfer tot el que ha fet el PP i canviaré el model econòmic, on es done més suport a la cultura i a l’economia verda”, va plantejar Mònica Oltra.

Comparteix

Icona de pantalla completa