Diari La Veu del País Valencià
Acaba la campanya més renyida. Diumenge comença el canvi al País Valencià
RedactaVeu / València

Els lamentables escàndols del cas Imelsa o DipuGate i del RitaLeaks, destapats per EUPV i Compromís, respectivament, i que han evidenciat la corrupció i el balafiament amb què el PP gestiona els diners dels valencians, unit a les mostres manifestes del PPCV de falta de respecte cap a la nostra llengua, cultura, educació, economia i medi ambient a través de les diferents lleis i normatives impulsades per aquest partit, hui contra les cordes, han sigut alguns dels elements que han marcat la que, amb quasi amb total seguretat, ha sigut la campanya electoral més renyida que ha viscut el País Valencià des de la constitució de la nostra autonomia, en 1982.

Les eleccions d’aquest diumenge, segons els diferents sondejos, poden suposar, per primera vegada en molts anys de domini del PP, un gir radical del color polític del País Valencià i dels ajuntaments cap a governs de formacions de l’esquerra.

Per a viure aquesta recta final de campanya, els principals partits polítics del País Valencià han optat per diferents escenaris. Així, algunes formacions polítiques han passat les últimes hores de la jornada electoral en les seues seus, mentre que altres ho han fet en un hotel, en la platja o en el carrer.
EUPV: Xàtiva, Algemesí i València

EUPV ha començat el dia polític enfront de l’Ajuntament a Xàtiva (la Costera) recordant el cas Imelsa que afecta el candidat ‘popular’ -suspès de militància- a l’Alcaldia d’aquest municipi, Alfonso Rus, i que apunta a un finançament il•legal del PP amb el cobrament de comissions il•legals per adjudicacions en organismes municipals –València i Xàtiva, entre altres- supramunicipals –Diputació de València- i autonòmics –Generalitat i Conselleries-. A la capital de la Costera el candidat d’EUPV a la presidència de la Generalitat Valenciana, Ignacio Blanco, i el coordinador federal d’IU, Cayo Lara, han oferit una roda de premsa al costat de més dirigents del partit.

Acte de final de campanya a la seu d’EUPV. @RosanaM_M

A la vesprada, Blanco ha participat en un altre acte a Algemesí i, més tard, ha encetat acte en la seu de la formació política a València, al costat de la candidata autonòmica i coordinadora de la formació d’esquerres, Marga Sanz, i al cap de llista a l’Alcaldia de València, Amadeu Sanchis.

Compromís: Les Torres de Serrans i la Llotja

Respecte al tancament de campanya de Compromís, la candidata a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, el número dos de la candidatura, Enric Morera, i l’alcaldable, Joan Ribó, s’han reunit en les Torres de Serrans.

Joan Ribó en l’acte de tancament de campanya de Compromís. @alvarcuevas

Els membres de la coalició han acompanyat la xaranga Kriptonita en cercavila fins a la plaça del Doctor Collado, on ha tingut lloc el tradicional tancament de campanya.

‘No vull una revolució que no em deixe ballar’, ha assegurat Mònica Oltra.

PSPV: Pilar de la Foradada, Alacant i Castelló

Per la seua banda, el PSPV també acaba el divendres en la seua seu després de visitar diversos punts del País Valencià amb el seu autobús de campanya.

La candidatura socialista encapçalada pel cap de llista a la presidència de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat el Pilar de la Foradada. Més tard, Ximo Puig ha viatjat fins a Alacant, després a Castelló i finalment a València, on el candidat del PSPV ha participat en un acte de tancament de campanya.

‘Una persona honrada no pot votar a un partit deshonrat’, ha dit Ximo Puig. @SocialistesVal

·

Podem: carrer Túria i centre de València

D’altra banda, els membres de la candidatura de Podem, amb Antonio Montiel al capdavant, s’han reunit en la seu del carrer Turia per a, posteriorment, realitzar un passeig pels carrers del centre de València, en un acte amenitzat amb música. Després els candidats tenien previst un sopar amb simpatitzants i voluntaris.

@sanminco.

‘Gent com Maria, d’Elx, porta esperant aquest moment tota la vida’, ha dit Montiel. @Podem_

PP i C’s: carrer Quart i hotel Sorolla Palace

El PP celebra el tancament de campanya en la seu del carrer Quart en un acte protagonitzat per Alberto Fabra, Esteban González Pons i Rita Barberá. Prèviament, Fabra ha participat a Alacant en un altre acte per a posteriorment traslladar-se a Alzira i Castelló.

Pel que fa a Ciutadans (C’s), l’aspirant Carolina Punset ha tancat la campanya electoral amb un sopar al costat de l’eurodiputat de C’s, Javier Nart, i l’alcaldable de València, Fernando Giner, en l’Hotel Sorolla Palace.

Finalment, Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) ha optat per viure el final de campanya d’aquestes eleccions en la Platja de les Arenes, amb un sopar baix braç.

Comparteix

Icona de pantalla completa