Diari La Veu del País Valencià
Vora 82.200 alumnes participen al Premi Sambori 2015
RedactaVeu / València

Es lliuraran els següents guardons: XVII Premi Sambori als estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius, Secundària, Primària, Infantil i necessitats educatives especials; XVII Premi Sambori als estudiants d’Escoles d’Adults i Escoles Oficials d’Idiomes; XII Concurs Sambori Universitari; Premi Vicent Marzà a la participació comarcal; i Premi Empar Granell al millor projecte pedagògic de treballs d’Infantil a l’aula.

El Premi Sambori té l’objectiu de promoure i difondre l’ús del valencià en l’àmbit educatiu, a més d’incentivar la creativitat artística i imaginativa de l’alumnat de les escoles i instituts del País Valencià, així com dels estudiants de les cinc universitats públiques i de les Escoles d’Adults.

Tant l’Acadèmia Valenciana de la Llengua com les cinc universitats públiques valencianes donen suport al Sambori i “la participació de l’alumnat és possible gràcies al treball que es fa des de les Coordinadores comarcals d’Escola Valenciana i la il•lusió i l’esforç dels docents, els pares i les mares dels centres”, ha manifestat la presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font.

Durant la primavera, en el context de les activitats de les Trobades d’Escoles en Valencià, es lliuren els Sambori comarcals. Dels guanyadors d’aquesta fase per comarques es trien els millors treballs del País Valencià.

La participació d’alumnat ha augmentat respecte a l’edició de l’any passat. Enguany s’ha comptat amb 3.402 alumnes més que han escrit relats per al Sambori.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha destacat: “El Premi Sambori és un model exemplificador de l’organització en xarxa de la comunitat educativa. Primer el treball a cada classe de cada escola i cada institut. Després la coordinació en cada comarca i finalment el fruit dels finalistes i guanyadors en l’àmbit de país. Una activitat com el Sambori és la plasmació de la manera de fer les coses de l’escola que volem”.

Comparteix

Icona de pantalla completa