Diari La Veu del País Valencià
Joan Margarit, Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana

RedactaVeu / Barcelona.

El poeta Joan Margarit ha sigut guardonat amb el Premi Jaume Fuster de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) en reconeixement a la seua trajectòria i a la divulgació que ha tingut la seua obra. Joan Margarit, poeta i arquitecte, és, sense cap mena de dubte, un dels poetes contemporanis en llengua catalana més llegits.

Amb una trentena de llibres publicats des de finals de la dècada de 1970, ha rebut els principals guardons de la nostra literatura: el Premi Vicent Andrés Estellés i el Premi de la Crítica Catalana per Vell malentès (1981); el Premi de la Crítica Serra d’Or per Cants d’Hekatònim de Tifundis (1982) i novament per Càlcul d’estructures (2005); el Premi Carles Riba per Mal d’hivern (1986) i els premis Cavall Verd-Josep M. Llompart, Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Nacional de Poesia del Ministeri de Cultura per Casa de Misericòrdia (2007). La seua poesia ha estat antologada a Tots els poemes (1975-2012) i traduïda en la seua totalitat al castellà. També compta amb traduccions a l’alemany, l’anglès, l’èuscar, l’hebreu, el portuguès i el rus.
La presidenta de l’AELC, Bel Olid, ha fet entrega d’un diploma i una ploma commemorativa al poeta, i el crític i historiador de la literatura D. Sam Abrams ha glossat la seua trajectòria, durant l’acte que va tindre lloc ahir a la seu de l’AELC a Barcelona.
© Joan Roca de Viñals / AELC.

Amb motiu d’aquesta distinció que atorguen els escriptors en llengua catalana, la Junta de l’AELC ha decidit nomenar Joan Margarit soci d’honor de l’entitat.

Joan Margarit, ahir. © Joan Roca de Viñals / AELC.

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana editarà, de cara a l’any vinent, un volum de la col•lecció «Retrats» dedicat a Joan Margarit.

Comparteix

Icona de pantalla completa