Diari La Veu del País Valencià
Educació aprova el districte únic escolar
Europa Press / València

María José Català ha manifestat que aquest districte únic pretén que les famílies puguen escolaritzar els seus fills ʺals centres que responguen a les expectatives dels paresʺ, com el projecte educatiu, i no es limitaran a criteris de proximitat del seu domicili.

El nou decret, del qual haurà d’eixir l’ordre corresponent, permetrà les famílies elegir un total de 10 centres, en lloc de tres com fins ara. A més, si fins ara els pares podien elegir entre una mitjana de huit centres, amb la nova norma podran fer-ho entre una mitjana de 44 centres a ciutats com València i fins a 59 en altres zones.

El districte únic s’implantarà en totes les localitats menys a València, on el nombre de zones passarà de 19 a 4, i a Alacant, que passarà de 6 a 3, i Elx, que també es quedarà amb tres zones. Alhora, Educació introdueix canvis en els barems d’admissió, entre els quals adquireix un major pes el criteri de tenir alumnes matriculats al centre, que tindrà un valor de 8 punts respecte dels 5 actuals. La resta de germans seran valorats amb tres punts cadascun.

També concedirà punts la condició de família nombrosa i, com a novetat, s’incorpora la comptabilització de la mare gestant. Preguntada sobre si aquest criteri no contradiu la sentència que es va manifestar en contra d’atorgar a les mares embarassades a l’hora d’elegir col·legi, la puntuació com si el seu fill ja haguera nascut, ha indicat que la Generalitat se cenyís a l’article 22 de la Llei de Protecció de la Maternitat, que ʺno ha estat objecte d’impugnacióʺ. Per tant, tot i que el seu departament ʹno desconeixʹ aquesta resolució, la llei vigent tan sols aplica reconéixer a la mare gestant.

També com a novetat la taula de barem recull la inclusió del criteri d’altres municipis a l’hora de valorar la proximitat del domicili familiar o del lloc de treball dels pares o tutors, que el pare o la mare siguen antics alumnes del centre o que s’estiguen simultaniejant els estudis amb ensenyaments de règim especial.

Per la seua banda, l’indicador de la renda anual de la unitat familiar guanya importància, ja que fins ara concedia 0,5 punts i es mesurava a través del Salari Mínim Interprofessional (SMI), mentre que ara es valorarà amb un punt i es mesurarà d’acord a l’Indicador Públic de Renda a Efectes Múltiples (IPREM).

Comparteix

Icona de pantalla completa