Diari La Veu del País Valencià
Oltra i Puig reivindiquen el seu dret a presidir la Generalitat Valenciana

Toni Martínez (La Marea) / València.

Els candidats del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i Compromís, Mònica Oltra han reivindicat el seu dret a liderar el govern tripartit que portaria l’esquerra a la presidència de la Generalitat Valenciana.

Puig ha apel·lat al pacte “necessari” i ha afirmat que parlaran “amb totes les forces polítiques”, encara que ha deixat clar que no pactarà “en cap lloc” amb el Partit Popular. Puig ha defensat un govern de coalició, “que funciona en tota Europa” i que done resposta als problemes de les persones.

Puig ha assegurat que la societat valenciana ha deixat clar com vol que siga el seu govern i qui ha de liderar-lo. En aquest sentit, li ha llançat un guant a Compromís en assegurar que també queda clar qui ha de governar en la ciutat de València, la qual cosa suposa un suport implícit al candidat de la coalició valencianista Joan Ribó.

La “lògica democràtica”, al seu judici és que l’alcalde de València siga Joan Ribó i ell mateix siga el president de la Generalitat Valenciana.

Oltra, disposada a liderar el nou Govern

Per la seua banda, la candidata de Compromís, Mònica Oltra, ha assegurat que el seu partit està “disposat” a liderar el nou govern tripartit que es podria formar com a resultat de les eleccions autonòmiques celebrades aquest 24 de maig. “No jugarem al repartiment de cadiretes”, ha explicat Oltra després de recordar que “en aquest moment és més important quines polítiques es faran que el qui”, malgrat que ha mostrat la seua predisposició a liderar un nou govern.

Sobre el futur Govern ha tornat a recordar que “l’important és el quin”, “No situarem en les polítiques de la retallada, de la troica, d’aquesta política neoliberal”, ha conclòs. Finalment, ha deixat una frase que sonava a sentència: “Em vaig presentar per a ser presidenta i els números donen per a això”.

Aquesta informació s’ha publicat en La Marea. Traducció La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa