Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig es veu president i no ‘marejar més del necessari’
Europa Press / Madrid

Preguntat per la intenció de la candidata de Compromís, Mónica Oltra, de ser la presidenta de la Generalitat, ha contestat que, “encara que tots els que s’han presentat a candidats volen ser president”, la “lògica democràtica” diu que “el segon partit és el que té l’opció de formar govern”.

En una entrevista en RNE, Puig ha remarcat que és “evident” que no pot haver-hi alternativa al PSPV per a la Generalitat, matisant que està disposat al fet que Compromís entre en el seu govern per a fer-lo “sòlid i responsable”.

“Els ciutadans exigeixen que hi haja un canvi sobretot a Madrid i València”, ha destacat, puntualitzant que no serà president a “qualsevol preu” i que pactarà programes coherents que no posen en perill la Constitució, en referència a les acusacions d’alguns del PP per pactar amb Podem, al qual denominen partit “radical”.

Sobre Podem: ‘Ja no hi ha perill per a Occident’

Preguntat si Podem és un perill per a la democràcia tal com diu la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha contestat que “ja no hi ha perill per a Occident” i els ciutadans són els que marquen les línies roges. “És bo que en les institucions estiguen representades totes les veus”, ha postil·lat.

Pel que fa a facilitar la governabilitat de la llista més votada com sol·liciten des del PP, ha explicat que en un sistema parlamentari l’opció que té més escons ha de tractar de formar govern i si no la segona i ell està en “condicions de formar una majoria capaç de donar solució de governabilitat”. “No es tracta que governe la llista més votada sinó la que més suport té en el parlament”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa