Diari La Veu del País Valencià
El comitè d’empresa RTVV denuncia la vulneració de drets laborals
RedactaVeu / València

Els representants dels treballadors també constatem que , en els últims dies, i amb el resultat de les eleccions autonòmiques, s’ha produit un augment de la pressió que exerceixen els liquidadors Enrique Blasco, Carlos Cervantes i José Vicente Hernández sobre els treballadors per tal que signen i un intent d’esquivar la competència dels representants dels treballadors.

En la mateixa denúncia, el comitè d’empresa sol·licita la intervenció urgent de la Inspecció de Treball perquè exigisca a l’Empresa la convocatòria de consultes per informar i negociar les condicions del traspàs. “La intervenció és més urgent perquè el Comitè d’Empresa pot ser acomiadat en qualsevol moment, amb la qual cosa RTVV es quedaria sense representants dels treballadors”, apunta.

El comité d’empresa també demana que “se’ns remeta en temps i forma tota la documentació a què tenim dret abans de procedir a qualsevol signatura” i que “es garantisquen les condicions de treball i el marc laboral dels treballadors que seran subrogats”.

Segons exposa el comitè en el primer punt del document, l’acord signat per la majoria de la representació del Comitè d’Empresa de RTVV com a conseqüència de l’acord de l’ERO de data 23 de març de 2014, preveu el traspàs dels treballadors de les Unitats de Documentació i Xarxa de RTVV a Culturarts i EIGE, respectivament, però “a un mes del final de l’aplicació de l’ERO d’extinció, la subrogació encara no s’ha produït”.

En el segon punt, indica que a falta d’una setmana per a la celebració de les eleccions autonòmiques, els liquidadors van convocar els treballadors a la signatura del traspàs i tot això sense informar-los de les condicions en què l’esmentat traspàs es produiria” ja que, “inquirits pel Comitè d’Empresa, se’ns remeten únicament dos documents”, un primer amb les condicions del traspàs d’una única treballadora, i un altre, “que és un model de comunicació a l’oficina d’ocupació de València”.

De fet, en el mateix text en què se’ls va enviar la informació, el cap de Relacions laborals de RTVV ens deia textualment: “La información documental que nos ha remitido EIGE y Culturarts, y cuyos originales se entregarán el lunes a los trabajadores. Como veis lo único que tenemos son sendos documentos sin firmar, si bien me confirman que son lo que remitirán firmados por sus respectivos DDGG. Al menos tenéis recogidas las condiciones de la subrogación para que podáis valorar y asesorar convenientemente a los trabajadores”.

En el tercer punt de la denúncia es fa constar que la documentació d’EIGE “ha tardat més d’una setmana en arribar als treballadors i inclou errades importants en matèria de contracte i antiguitat dels treballadors” i que la documentació de Culturarts, “que inclou les mateixes errades, preveu també una modificació del conveni col·lectiu dels treballadors, decidida unilateralment per l’empresa”.

En quart lloc, en la denúncia s’explica que per a aquesta tasca, “no s’ha convocat ni el Comitè d’Empresa ni la Comissió de seguiment de l’ERO” i que totes les comunicacions mantingudes entre els treballadors i la Comissió Liquidadora “s’han produït verbalment i sempre a iniciativa de la part social, que ha hagut d’assumir també el donar respostes a les inquietuds dels treballadors perquè la direcció de l’empresa no dóna la cara”.

Augment de la pressió després del 24M

El punt cinquè especifica que una vegada conegut el resultat de les eleccions autonòmiques, “s’ha produït un augment de la pressió que exerceix l’empresa sobre els treballadors” perquè signen i un “intent d’esquivar la competència dels representants dels treballadors, amb la convocatòria per part dels liquidadors de la cap de la Unitat de Documentació, a la qual se li encomanen decisions laborals, tot i que l’única competència que té és merament tècnica”.

Finalment, el sisè punt posa de manifest que “la situació és més greu ja que l’empresa s’ha quedat ja sense cap de Relacions laborals després de la marxa del fins ara responsable, el que afecta greument la interlocució”. De la mateixa manera, l’empresa, a través d’alguns responsables, “sembra inquietud entre els treballadors, als quals adverteix a cau d’orella dels perills de signar la subrogació però no reconeix eixe mateix perill als representants dels treballadors ni esmena les errades”, conclou el text de la denúncia firmada per la presidenta del Comitè d’Empresa de RTVV, Salut Alcover.

Comparteix

Icona de pantalla completa