Diari La Veu del País Valencià
El PP assegura només la Diputació de Castelló i EUPV salva l’escó de Garijo
RedactaVeu / València

Malgrat aconseguir el major nombre d’escons en les tres diputacions del PV, el PP té assegurat únicament el govern de la de Castelló per ser la circumscripció en la qual ha aconseguit major nombre de diputats provincials (14), la qual cosa li permet dirigir la institució sense necessitat de comptar amb altres forces.

En el cas de les diputacions de València i d’Alacant, el PP no té garantit el govern perquè la unió d’altres partits polítics pot superar els ‘populars’ en la suma total d’escons. A Alacant, aquesta circumstància depèn només de Ciutadans ja que amb un representant té en les seues mans el desempat entre els 15 diputats provincials que ha aconseguit el PP i els 15 que reuneixen PSPV -amb 11-, Compromís -amb 3- i EUPV -amb 1-.

Es tracta d’un “recompte provisional”, segons les dades provisionals facilitades pel Ministeri de l’Interior, amb el 100% dels vots escrutats a Castelló, el 99,48% a València, i 100% a Alacant.

En la Diputació de Castelló, el PP ha aconseguit 14 representants, i el PSPV un total de 8. Compromís queda amb 2 escons; Ciutadans, 2 representants, i Castelló en Moviment, 1.

En la Diputació de València, integrada per 31 diputats provincials, el PP aconsegueix amb el recompte provisional 12 representants; el PSPV, 9 escons, mentre que Compromís, en té 6. Igualment, Ciutadans comptaria amb 2 diputats provincials; València en Comú, que com a Ciutadans entra per primera vegada en la Diputació de València, obté amb el recompte provisional 1 diputat en la corporació provincial; i EUPV mantindria el representant que va aconseguir en 2011, enfront de l’absència de representació que ha tingut en les Corts Valencianes i en l’Ajuntament de València.

En la imatge, la diputada provincial d’EUPV Rosa Pérez Garijo.

Aquest escó d’EUPV corresponent a Rosa Pérez Garijo, que va denunciar l’anomenat DipuGate, suposa una bona nova per a la formació liderada per Ignacio Blanco, que s’ha distingit per les denúncies contra la corrupció, però que s’ha quedat fora de les Corts i de l’Ajuntament de València, després de molts anys de presència en ambdues institucions, al no haver aconseguit, per molt poc, el 5% dels vots.

Finalment, en la Diputació d’Alacant, el PP reuneix 15 representants; el PSPV, 11 escons; Compromís, 3 representants; Ciutadans, 1 diputat provincial; i EUPV, 1 diputat provincial.

Comparteix

Icona de pantalla completa