Diari La Veu del País Valencià
La Mostra d’Alcoi acull dilluns el monòleg ‘Pep Talk’ sobre Pep Guardiola
RedactaVeu / Alcoi

La primera cita és el pròxim dilluns 1 de juny a les 22 hores al Centre Cultural d’Alcoi. Aquest serà l’escenari de la primera de les funcions que la Mostra d’Alcoi celebra enguany relacionades amb el futbol.

La primera d’elles, titulada Pep Talk, -dilluns 1 de juny-, la interpreta Pep García Pascual amb la direcció d’Ibán Beltrán.

La Mostra, en una setmana tant ‘culé’ per la disputa de la Copa del Rei i la Champions, aplicarà un 2 x 1 per a aquells membres de la Penya Barcelonista d’Alcoi que acrediten a les taquilles del centre Cultural que pertanyen a aquesta entitat.

‘Pep Talk’ és una ficció teatral en què ens parla d’un dels millors entrenadors de la història del futbol. Pep Guardiola és un líder exemplar, un professional admirat i envejat arreu del món. I no només això: també és una bona persona, símbol d’educació i de perfecció. Fora de l’àmbit estrictament esportiu, en Pep explica, disserta i reflexiona sobre els punts bàsics de la seua manera de fer. Sobre una “cultura empresarial” que té molt a veure amb la cultura catalana.

Dimarts 2 arriba el torn de ‘Penev’

L’altra obra relacionada amb el futbol tindrà lloc el dimarts 2 de juny a les 23:00 també a la Casa de Cultura i serà a càrrec de La Teta Calva. Es titola Penev, en honor al davanter valencianista de la dècada dels 90, Liuboslav Penev. Està dirigida per Toni Agustí i Xavo Giménez amb text d’aquest.

Penev és una obra sobre persones de segona mà, cansades. Penev explica la venjança d’Antonio després de la mort de la seua mare en ensopegar amb una llamborda en un carrer oblidat. Açò el porta a canviar el rumb de les coses, la destinació de la seua vida i el de qui es pose per davant: caiga qui caiga.

Teatre i futbol s’uneixen en aquesta història plena d’ironia i frustració. Penev era un davanter búlgar que es va fer conegut després de la seua arribada al València. Després va passar per l’Atlètic de Madrid i finalment pel Celta de Vigo. Era un gegant amb cara de xiquet que va fer creure a molts que eixos equips algun dia guanyarien alguna cosa. Però el triomf sempre sol ser dels mateixos. Dels qui deixen les llambordes soltes per a ensopegar amb elles.

Podeu consultar el programa de la Mostra 2015 en aquesta web o consultar-lo directament en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa