Diari La Veu del País Valencià
La revista Mètode celebra els 85 números amb un especial sobre canvi climàtic
RedactaVeu / València

Partint de l’evidència científica de que ja patim les conseqüències del canvi climàtic, el monogràfic especial de primavera recull diferents articles que des de la sociologia, la comunicació, l’educació o l’economia dibuixen el camí cap a una nova cultura necessària per adaptar-nos a un món diferent. “El canvi climàtic és aquí per a quedar-se”, resumeix el professor León.

El monogràfic central de la revista compta amb articles que des de diferents perspectives se centren en temàtiques com les diferències entre les concepcions científiques i socials del canvi climàtic, la necessitat de tenir en compte l’educació per abordar el repte climàtic, el paper en la reducció de les emissions de CO2 d’una reforma fiscal verda, la cobertura televisiva del canvi climàtic o l’anàlisi de les postures d’oposició al consens científic, com el negacionismo o l’escepticisme. En el monogràfic han col·laborat James Painter (Universitat d’Oxford), Maxwell Boykoff (Universitat de Colorado-Boulder), Paula Casal (Universitat Pompeu Fabra), Pablo Ángel Meira (Universitat de Santiago de Compostel·la) i Francisco Heras Hernández (CENEAM).

El número ha comptat també amb la col·laboració de l’artista valenciana Mery Sales, que ha través de la sèrie “Ecocidis” ens ofereix la seua visió personal de l’impacte del canvi climàtic en la nostra societat i en el nostre planeta. El nou número de Mètode ofereix també dues anàlisis en profunditat de les relacions entre ciència i literatura, a més articles d’actualitat i de divulgació, com el que dedica Carles Lalueza-Fox a la polèmica sobre l’últim llibre de Nicholas Wade que reprèn la idea de les races o l’article d’anàlisi sobre la relació de l’obra del premi Nobel de Literatura Patrick Modiano amb els animals.

85 números de Mètode: Una revista on pensar la ciència

La revista Mètode, dirigida pel biòleg i periodista Martí Domínguez i publicada per la Universitat de València, va nàixer el 1992 i des d’aleshores s’ha consolidat com un mitjà de divulgació científica de referència. El 2012 va iniciar una nova etapa amb la publicació d’articles revisats per persones externes, recollits més tard en l’anuari en anglès Mètode Science Studies Journal, i amb el recolzament d’un comitè científic de prestigi internacional dins del qual es troben investigadors i científics com Janet Browne (Universitat de Harvard), Leah Ceccarelli (Universitat de Washginton), Danniel C. Dennett (Universitat de Tufts), Dominique Brossard (Universitat de Wisconsin-Madison), Thomas Glick (Universitat de Boston), Martin Rees (Universitat de Cambridge) o Michael Ruse (Universitat Estatal de Florida). Paral·lelament a aquesta edició acadèmica, la revista Mètode continua amb el seu compromís amb la divulgació de la ciència a través de la seua edició trimestral en català i espanyol i en la seua web www.metode.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa