Diari La Veu del País Valencià
Sueca celebra el 90 aniversari del naixement d’Antoni Puchades
RedactaVeu / Sueca

“Hem volgut tornar a portar aquesta exposició a Sueca per a commemorar el 90 aniversari del seu naixement. En ella es pot contemplar el recorregut que es fa per la seua vida però, a més, es mostren per primera vegada alguns objectes i records que van passar a ser propietat dels familiars després de la mort de Puchades”, ha explicat la comissària de l’exposició Loles Ruiz, de la Fundació València CF.

A l’acte d’inauguració va assistir l’alcalde de Sueca en funcions, Salvador Campillo; el regidor de Cultura en funcions, Josep Navarro; la regidora d’Esports en funcions, Teresa Ribes; i els també regidors Raquel Tamarit, Dimas Vázquez i Salvador Giménez, així com familiars i amics de Puchades, representants de la penya Che Collons i ciutadans del municipi.

En representació del València CF, va acudir l’exjugador i responsable de l’àrea Social del Club, Juan Cruz Sol, qui va mostrar la seua satisfacció “per la realització de reconeixements com aquest, possiblement a un dels millors jugadors de tota la història del València. Un mite, una persona senzilla i volguda per tot el món”.

A més de l’exposició, que podrà visitar-se en l’Espai Moret fins al diumenge que ve, els actes commemoratius pel 90 aniversari del naixement de Puchades continuaran el divendres 5 de juny, un dia després del seu aniversari, amb una taula redona en la Casa de la Cultura, en què participaran familiars i antics companys de Puchades, segons va informar Serafín Gil, representant de la penya valencianista Che Collons. A més, està prevista, eixe mateix dia, la interpretació del pasdoble que es va compondre en el seu honor.

“Parlar de Puchades és parlar de Sueca i parlar de Puchades resulta molt fàcil perquè tots el portem al cor”, va afirmar l’alcalde qui també va mencionar la possibilitat de crear en un futur no molt llunyà un museu en la ciutat dedicat al futbolista “ara que disposem de les instal·lacions ideals”.

La família de Puchades es va mostrar també molt contenta pel reconeixement. “L’afecte és sempre una cosa que s’agraeix”, va assenyalar la seua neboda, Paz Puchades. Per la seua banda, la regidora d’Esports en funcions, Teresa Ribes, va afirmar que, “encara que no hem pogut disfrutar veient-lo jugar, almenys vam poder conèixer-lo. Esperem que es continuen realitzant molts homenatges com aquest perquè, els que no el van conèixer, sàpiguen que va ser una gran persona i un gran futbolista, que volia molt Sueca i el València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa