Diari La Veu del País Valencià
Iniciativa mundial. L’Hora del Planeta
Europa Press / Madrid

Aquesta campanya està considerada com la major en defensa del medi ambient de la història, celebrada per primera vegada en 2007 amb l’objectiu de cridar l’atenció sobre els efectes de l’escalfament global i d’exigir als líders polítics que actuen per a controlar les emissions de CO2 abans que siga massa tard.

Els partits polítics també han mostrat el seu suport a la iniciativa i han apagat els llums de les seues seus. A la campanya s’han sumat al seu torn personatges com Leonel Messi, Alejandro Sanz o Ban Ki Moon, entre uns altres. Tal com va assegurar el director executiu de WWF a l’Estat espanyol, Juan Carlos del Olmo, “són gestos a nivell mundial que mostren la dimensió brutal de la campanya”. “Hi ha una consciència clara que alguna cosa greu està passant amb el planeta. Una altra cosa és que després no siguem capaços d’actuar perquè els governs estan bloquejats o donant passos arrere”, va afegir.

L’organització WWF espera que siguen més d’1.000 milions de persones que se sumen a la campanya de ‘L’Hora del Planeta’, que enguany porta un ‘submensaje’ de defensa de les energies renovables que, al seu judici, el Govern sembla voler ‘desmantellar’ amb l’aprovació de mesures com l’emmagatzematge de gas en Doñana, el suport a l’ampliació de la vida útil de les nuclears o les prospeccions petrolíferes.

Comparteix

Icona de pantalla completa