Diari La Veu del País Valencià
Un València CF plagat d’incògnites
EFE / València

El València té objectius esportius a dos mesos vista, però també assumptes de transcendència institucional i econòmica que poden influir en la seua estructura com a societat anònima esportiva.

Les principals incògnites de l’actual València giren entorn de:

1.- El deute. Els 370 milions d’euros que deu el club són el principal condicionant del seu futur, ja que no és possible resoldre el problema a partir dels ingressos ordinaris. Només un comprador que assumira aquesta xifra podria variar el panorama. A més, la Fundació València CF, accionista majoritaria del club, deu 86 milions d’euros que li van ser prestats per a adquirir accions en 2009.

2.- La Lliga de Campions. És l’objectiu més immediat del club, ja que necessita ser quart en la Lliga. Així resoldria favorablement la temporada des del punt de vista esportiu i garantiria de cara a la pròxima uns ingressos imprescindibles per a la viabilitat de l’entitat.

3.- L’entrenador. La margarida del futur del tècnic encara no s’ha desfullat. L’actual entrenador, Ernesto Valverde, i el club no ho han concretat, en part perquè encara queda temps i objectius per davant i perquè Valverde no sembla tenir clar el futur que pot oferir-li un club de les característiques extradeportives del València.

4.- La plantilla. El potencial del futur equip estarà condicionat per les decisions que s’adopten en l’entorn institucional i les possibilitats que aquestes òbriguen tant per a poder fitxar com per a retenir jugadors, circumstància en la qual també influirà la classificació en la Lliga.

5.- El president. Manuel Llorente presideix el club des de juny de 2009 i ha aconseguit reduir el deute de l’entitat en més de 200 milions d’euros, però manté en la resta del deute i en la paralització de les obres de l’estadi dos problemes quasi irresolubles. La seua continuïtat dependrà de diversos aspectes, entre ells les forces que li queden per a seguir.

6.- Les alternatives al president. Les propostes de l’exjugador i exvicepresident, Fernando Gómez, així com les del grup ‘Saba nova’, han aparegut en els últims mesos al costat d’alguna opció menys consistent com la de Mario Alvarado, nascut a Costa Rica. Els deutes del club amb Bankia fan que aquesta entitat haja de dir-ho quasi tot en aquest assumpte.

7.- L’anul·lació de l’aval. Un jutge ha anul·lat l’aval de la Generalitat al préstec que Bankia va concedir a la Fundació del club per 75 milions d’euros en 2009. A dia de hui són Bankia i la Fundació els que han de resoldre el pagament. La Generalitat ha deixat clar que l’assumpte ja no li concerneix de forma directa.

8.- La Fundació. La Fundació València CF va a reestructurar el pròxim 3 d’abril el seu patronat després de la decisió del jutge. A partir d’aqueixa data, la seua estructura institucional canviarà amb la presència de nous patrons i l’elecció d’un nou president que substituirà a Mateo Castellá, director general de l’Esport de la Generalitat, que ocupa el càrrec en funcions.

9.- El judici contra l’ampliació de capital. Paral·lelament està en curs un procés judicial contra l’ampliació de capital de l’any 2009, en el qual han segut citats a declarar el president del club Manuel Llorente, l’exvicepresident, Javier Gómez, l’expresident de Bancaixa, José Luis Olives, i l’expresident de la Fundació, Társilo Piles.

10.- L’estadi. Les obres del nou estadi del València, paralitzades des de 2009 i sense aspectes de reprendre’s a curt termini, requereixen un desemborsament de 150 milions d’euros que el club no té i per als quals no va a cercar finançament. Aquest assumpte ha passat quasi a un segon pla en la llista d’urgències de l’entitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa