Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia que Català actua com si res haguera canviat el 24-M

RedactaVeu / València

El diputat de Compromís Vicent Marzà ha expressat la seua preocupació perquè “algunes àrees del Consell, com Educació, continuen actuant com si les urnes no s’hagueren pronunciat per un canvi profund en les polítiques i en les formes de fer”.

Per aquesta raó, Marzà reclama “que es paralitzen immediatament les instruccions d’inici de curs i el calendari escolar perquè s’apliquen consensuats amb la comunitat educativa: docents, pares i mares, experts, etc”.

A més, considera que la mesa tècnica “d’una conselleria en retirada, prevista per dimecres, no ha de decidir coses que marquen tot el desenvolupament docent del curs 2015-2016. No volem més hipoteques de la gestió de María José Català, ja en tenim prou”.

Per al diputat castellonenc, la Conselleria d’Educació ha sigut “probablement la més polèmica de les últimes legislatures”, amb la imposició com a forma d’actuar i substituint els criteris pedagògics per criteris purament ideològics, “combinació que ha donat com a resultat polítiques nefastes que costaran anys de corregir”.

La consellera Català en una imatge d’arxiu. Foto: ACN.

“El temps de Maria José Català s’ha acabat, i quan abans ho assumisca millor”

Enfront de la “imposició” i la “ideologia disfressada”, Marzà demana “un nou temps de consensos i acords de llarg recorregut entre les institucions públiques i el sector educatiu” ja que “només d’aquesta manera podrem tindre un ensenyament modern, innovador i dinàmic que ens situe en el mapa europeu de qualitat educativa”.

Per a Marzà, María José Català “ha de deixar de fer mal a l’ensenyament valencià immediatament” ja que “el seu temps al Consell i les seues polítiques s’han acabat, i quan abans ho assumisca millor pel bé de totes i tots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa