Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘Algú vol canviar el cromo de Messi pel del Coiot’
Europa Press / València

Mònica Oltra, en roda de premsa també ha explicat que la possibilitat d’establir una presidència rotatòria en la Generalitat, “a priori” no li agrada molt, encara que “de tot es pot parlar”. Es tracta d’un assumpte, ha continuat, que “no s’ha posat en les negociacions però en el debat públic sí”. “Hi ha opinadors que ho han posat damunt de la taula”, ha agregat.

Preguntada pels motius pels quals encara no ha mantingut una trobada cara a cara amb el candidat socialista, Ximo Puig, ha argumentat “incompatibilitat” d’agendes i ha apuntat que han mantingut converses telefòniques. “No és cert” que no vulga reunir-se amb Puig; “ens volem molt”, ha subratllat.

En relació a la preferència per a crear govern, Oltra ha dit: “M’agraden els trios en política. Un govern fort ha de tenir el suport dels 55 diputats que puguen donar una majoria estable”, ha apuntat.

Trobada d’Oltra amb Pablo Iglesias

De la mateixa manera, també ha informat que es va reunir amb el màxim dirigent de Podem, Pablo Iglesias, en una trobada “breu” a l’eixida d’una entrevista en televisió. “Vam estar parlant de les perspectives de futur” amb governs on PP i PSOE “no tinguen la presidència” perquè hi ha “una altra manera de governar”. En relació a la preferència d’Iglesias perquè siga ella la presidenta de la Generalitat, Oltra ha dit: “Bé, aquesta bé, no?”.

També es va parlar “a rajaploma”, ha indicat, del panorama multipartidista “que s’obri de cara a les generals” i es va comentar “la possibilitat de començar a parlar d’unir forces en aquests comicis”, encara que ha remarcat que Compromís no perdrà la seua marca.

Aquest tipus de trobada en altres països és “normal perquè les persones parlen i no es dediquen a bordar-se en televisió” i, fins i tot, ha apuntat, van parlar de Joc de Trons.

Reunió amb Punset “per a llimar diferències”

Mónica Oltra també ha mantingut trobades amb la candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Carolina Punset, de qui ha destacat la sintonia entre elles. “Quan s’ajunten dues dones no hi ha tanta testosterona i com estic una mica saturada de testosterona amb açò dels pactes, perquè en els pactes tothom posa la testosterna damunt de la taula, quan ens ajuntem dues dones no fa falta”, ha explicat.

En relació a les “reticències” de Punset amb Compromís, Mónica Oltra ha destacat que aquesta cita va servir per a ensenyar-li que “quan hi ha lluna plena no se’ns posen els ulls grocs” i per a “llimar diferències”. D’aquesta manera, s’ha mostrat “convençuda” que podran donar-se acords puntuals amb aquesta formació.

Debat d’Investidura

D’altra banda, Mónica Oltra, considera que “seria el més desitjable” que el pròxim 11 de juny, dia de constitució de les Corts, es coneguera ja qui és el president o presidenta de la Generalitat però, “a voltes fa falta més temps per a determinades coses”. Així, estima que fins a principis de juliol no tindrà lloc el debat d’investidura pels terminis propis que marca la Cambra autonòmica.

El dia 11 de juny “el que ha d’estar aquell dia és la composició de la Taula” ha assenyalat Oltra, qui ha apuntat que seria desitjable un acord de tots els grups parlamentaris.

Comparteix

Icona de pantalla completa