Diari La Veu del País Valencià
Ullal de Quartons, zona lliure d’escopetes
RedactaVeu / La Llosa

Després de dos anys de negociacions, Acció Ecologista-Agró i la junta directiva de La Coloma han acordat incloure l’Ullal de Quartons en la zona de reserva del vedat general de caça de la Llosa (La Plana Baixa).

Aquesta entesa entre ecologistes i caçadors implica que aquests terrenys propietat d’AE-Agró es mantenen dins del vedat, però s’hi prohibeix la caça.

A partir d’ara, les cinc fanecades de l’Ullal de Quartons seran una zona lliure d’escopetes, on la fauna silvestre podrà viure i reproduir-se tranquil·lament.

A més a més, gràcies a aquest pacte entre ecologistes i caçadors, la finca de FUNDEM (Fundació Enrique Montoliu) que gestiona AE-Agró en la Marjal d’Almenara també passa a formar part de la zona de reserva del vedat general de la Llosa. La finca, ubicada entre les partides de Quartons i Calzada, ocupa 60.000 metres quadrats (aproximadament 70 fanecades), on a partir d’ara tampoc no es podrà caçar.

Aquest “històric” acord, segons AE-Agró, beneficia tant els ecologistes com els caçadors, ja que la protecció d’aquestes 75 fanecades d’alt valor mediambiental suposa un pas clau per a conservar a mitjà i llarg termini la fauna silvestre en aquest lloc estratègic de la Marjal d’Almenara. Especialment pel que fa als anàtids, que són les aus que major pressió cinegètica pateixen en aquesta zona humida, on AE-Agró gestiona més de 720 fanecades gràcies a diferents acords de custòdia del territori.

El pròxim repte d’AE-Agró, serà aconseguir la declaració de Quartons i de la Finca de FUNDEM com a reserva de fauna silvestre, tal i com van aconseguir en 2010 amb la Finca de Penya de Sagunt (Camp de Morvedre).

Comparteix

Icona de pantalla completa