Diari La Veu del País Valencià
Desconstruint Carolina Punset (III)

RedactaVeu / Altea.

A dos mesos de les eleccions municipals, el govern municipal d’Altea, en el qual va participar Carolina Punset com a regidora d’Urbanisme,aprovà el PGOU. Una de les zones de major valor ecològic i també desitjada pels depredadors urbanístics és la zona de Cap Blanc, un espai que encara queda per construir.

El document de referència redactat per la Conselleria de Territori, i del qual és molt difícil eixir-se’n si es vol aprovar la proposta de PGOU, indica que Altea està molt excedida en sòl urbanitzable i obliga a la desclassificació d’una gran borsa de sòl amb un total d’uns 7.000.000 m². Cap Blanc és una de les zones que recomana desclassificar o destinar a actuacions estratègiques.

Ara mateix, comptant amb la desclassificació de tant de sòl, el municipi encara excedeix dels nombres que es reflecteixen en el document de referència, perquè l’Ajuntament PP-Cipal ha decidit mantenir el sòl de Cap Blanc en moltes zones com a urbanitzable.

Açò sí, han fet malabars per a aconseguir-ho. Una de les solucions ha sigut considerar com a sòl segellat i consolidat el que ocupa l’espai entre la carretera actual que travessa la zona i el passeig marítim. El curiós és que no desclassifiquen tota la seua superfície.

El traçat de PGOU segueix la carretera i quan arriba a un punt, travessa la zona i cerca el passeig, aconseguint així incloure tres propietats.

Situació de propietats

D’aquesta forma es queda superfície com a no urbanitzable, menys aquestes propietats que curiosament són:

1. D’un actual regidor del PP, on té el seu habitatge habitual en molt bones condicions.

2. L’habitatge del pare del regidor, també en perfecte estat.

3. L’anomenat Quiosquet (Chiringuito), un establiment de restauració dels més rendibles de la zona i propietat dels Germans González.

Revisant els plànols es dedueix que unes propietats es desclassifiquen i unes altres s’inclouen, sense atendre a cap traçat raonable. I molt més si s’ha excedit el sòl urbanitzable i d’habitatges en perfecte estat i un establiment consolidat i viable.

La pregunta seria. S’estan afavorint els interessos d’uns propietaris enfront d’uns altres que veuen el seu sòl desclassificat? Quins interessos defensa Carolina Punset? Els polítics? Els de la construcció? O els generals?

Veure plànols.

Punset i les embarcacions

D’altra banda, la segona activitat empresarial de Carolina Punset és la compra-venda i lloguer d’embarcacions de luxe amb la societat GOA Catamarans S.L., on Punset apareix encara hui com a apoderada.

Sorprèn que Punset, que intenta vendre una imatge d’ecologista, es dedique a la construcció d’edificis i a la compra-venda de vaixells de luxe (ella en té un d’aquests).

Tot açò, com es pot observar, molt ‘coherent’ amb l’ecologisme que predica.

Tal vegada açò explique perquè va governar a Altea, primer amb el PSOE, després amb el PP i ara se’n va a Ciutadans (després de passar per UPyD i diversos partits verds).

Mentrestant, Ximo Puig i Mònica Oltra negocien, dialoguen, parlen, … amb Carolina Punset….

Comparteix

Icona de pantalla completa