Diari La Veu del País Valencià
Vicent Mifsud: ‘RTVV pot tornar el 9 d’octubre emetent informatius’. Vídeo
RedactaVeu / València

Mifsud ha defensat en l’entrevista concedida al projecte ‘Converses 2.0’ la tornada de RTVV, un mitjà que considera “necessari” per al funcionament democràtic del poble valencià. L’expresident del Comitè d’Empresa de la corporació ha afirmat que RTVV “podria tornar el pròxim 9 d’octubre”, tal com plantegen algunes forces polítiques, emetent “almenys” informatius i programes d’arxiu fins a la posada en marxa d’una nova graella amb programació.

Durant una conversa amb els periodistes Enric Sendra i Ferran Alcácer, realitzada al popular restaurant Terra d’Escudella del barri de Sants de Barcelona, Mifsud ha recordat que els treballadors de RTVV estan acomiadats “no per motius econòmics, sinó per una decisió política del Partit Popular”. Tanmateix, ha recordat que han sigut expulsats de l’ens per polítics com “Cotino, Barberà, Fabra i Camps que han votat fer-los fora”.

“Nosaltres ja vàrem presentar un pla de viabilitat de l’empresa reduint el nombre de treballadors. Són ells els que varen fer un ERO declarat il·legal i van decidir tancar l’empresa”, apunta Mifsud en l’entrevista. De la mateixa manera, recorda que durant l’últim període de funcionament, RTVV va tenir beneficis, perquè la Generalitat va començar a pagar el deute de l’empresa pública.

Preguntat per la manipulació i la censura als informatius, Mifsud ha apuntat que “és cert que molts no protestaren, però que durant molts anys hi ha hagut mobilitzacions i denúncies als mitjans de comunicació per part dels treballadors”, encara que ha considerat que tingueren “poc ressò”.

Sobre la defensa d’una RTVV pública, de qualitat i en valencià, l’ex-president del Comitè d’Empresa ha destacat que és una demanda “transversal” que aplega la gran majoria del poble valencià i per tant, demana als partits polítics en capacitat de formar govern pròximament a les Corts Valencianes que “complisquen la seua paraula” i que aturen la liquidació al més prompte possible.

El projecte ‘Converses 2.0’ tindrà la seua continuïtat en els pròxims dies amb noves entrevistes audiovisuals a David Miró, subdirector del diari Ara; Francesc Viadel, periodista, sociòleg i columnista de La Veu del País Valencià; i al diputat de la CUP Quim Arrufat. Podeu seguir la pàgina a Facebook del projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa