Diari La Veu del País Valencià
Puig alerta que ‘açò no és ni un canvi de cromos ni un joc de trons’
RedactaVeu / València

Així s’ha manifestat Puig en declaracions als mitjans moments abans de participar en el Comitè Nacional del PSPV que se celebra a València, en ser preguntat per l’estat de les negociacions.

Respecte a si es veu com a president dins d’una setmana, ha apuntat: “en una setmana no ho sé, però jo treballaré perquè l’encàrrec que tenim dels ciutadans que el segon partit més votat intente formar govern siga una realitat”.

Respecte a l’anunci de Ciutadans de suspendre les negociacions amb els socialistes valencians després que s’hagen compromès a donar el seu suport a Joan Ribó (Compromís) perquè siga el futur alcalde de València, Puig ha assenyalat que el PSPV és un partit “coherent”, com està demostrant, i exigeix dels altres que “siguen coherents també”.

“No volem governs ‘frontistes’ en cap àmbit; volem governs que, efectivament, siguen progressistes, siguen d’esquerres, però que siguen absolutament respectuosos. Per açò nosaltres no estarem ni en l’espai frontista ni en l’espai de la confrontació”, ha agregat.

En aquest sentit, qüestionat sobre les crítiques del Govern estatal al PSOE per estar “donant ales a l’extrema esquerra”, el dirigent socialista ha indicat que no estan donant ales “a ningú”, sinó que s’està donant suport “al que els ciutadans de la ciutat de València han dit” amb els seus vots. Açò sí, ha matisat, “ho han dit com ho han dit, amb unes limitacions” perquè “ací ningú ha guanyat per majoria absoluta i hem de fer uns espais de convivència en els quals els ciutadans se senten representats”.

‘Vull ser president de tots els valencians’

“Jo vull ser president per a tots els valencians, per a tots els que hagen votat el PSOE però, per descomptat, per a tots els que hagen votat el PP i tots els partits. Hem de despartiditzar les institucions, hem de fer institucions per a tots i açò també és el nou temps. Així que seguirem dialogant amb tots els partits que vulguen dialogar i que estiguen pel canvi, la convivència i la no confrontació”, ha anunciat.

Inquirit sobre si veu més fàcil el camí cap al Palau després del pacte en l’Ajuntament de València, Puig ha insistit que han actuat amb “coherència” i “ara els altres hauran de situar-se en l’espai de la coherència o en l’espai del parany”.

“Crec que les coses van per bon camí però efectivament estem encara pocs dies i efectivament aquestes són complicacions pròpies d’una falta de cultura de governs de coalició, una falta de cultura del que és la relació entre les diferents forces polítiques i açò s’ha d’anar aprenent”, ha recalcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa