Diari La Veu del País Valencià
El PSPV treballa per trobar una confluència amb Ciudadanos
ACN / València

Així ho ha manifestat en roda de premsa, on ha explicat que la decisió afecta també a les reunions per a l’Ajuntament de València (on el PSPV-PSOE havia fet públic el seu suport a Joan Ribó, de Compromís) i que no es tracta de cap “prova de força” sinó “d’un gest polític contundent i meditat”. Boix ha dit que els socialistes han tingut “paciència infinita” i que han hagut d’aguantar desqualificacions.

El secretari d’organització ha assenyalat que el PSPV no assistirà a la reunió prevista aquest dimecres per presentar el document base aprovat ahir amb Compromís i Podem per a un programa de canvi si abans no hi ha un gest de la coalició i accepta Ximo Puig com a president i donar suport al partit més votat, per “coherència”.

Segons que ha explicat Alfred Boix, les declaracions del portaveu de Compromís en les negociacions, Pasqual Mollà, insistint que el PSPV-PSOE no tenia legitimitat per encapçalar un canvi al País Valencià han estat el detonat d’aquesta suspensió de converses.

“La paciència té un límit”, ha dit Boix, que ha remarcat que mentre Compromís assenyalava que calia parlar de propostes i no de noms, els socialistes s’assabentaven pels mitjans de reunions “per parlar de qui en altres espais”. En aquest sentit, el dirigent ha remarcat que han demanat tenir reunions bilaterals amb Compromís que no s’han produït.

Boix ha afegit que els socialistes “no jugarem en estratègies d’allargar en el temps” la decisió sobre la presidència de la Generalitat Valenciana i que volen que hi haja un govern “al més prompte possible”.

El secretari d’organització ha indicat que si bé la nit electoral hi havia alegria i celebracions pels resultats “els ciutadans no han notat res encara” i volen “que es deixede parlar de cadires”.

Comparteix

Icona de pantalla completa