Diari La Veu del País Valencià
Ciudadanos: ‘El tripartit és hui l’única opció de Govern’
Europa Press / València

Punset en declaracions a Onda Cero, preguntada llavors si Fabra estaria disposat a abstenir-se perquè isca triat un Govern presidit per ella mateixa, ha deixat clar que ni tan sols ho van parlar perquè seria “un escenari surrealista” que no es planteja en cap cas perquè Ciudadanos només té 13 diputats.

Amb tot, augura que l’encara president en funcions, Alberto Fabra (PP), patirà “moltes pressions” dels votants i de les “forces vives” perquè s’abstinga en la sessió d’investidura i permeta un Govern en solitari del socialista Ximo Puig amb suport de Ciudadanos des de l’oposició.

Punset ha explicat que si el PP vota en contra de Puig, l’única opció de Govern en el País Valencià és “sí o sí” el tripartit entre PSPV, Compromís i Podem, a pesar que els socialistes van trencar ahir les negociacions després de sentir-se insultats pels de Mónica Oltra.

La candidata de Ciudadanos ha subratllat que els teòrics integrants d’aqueix tripartit “no s’entenen ni per a asseure’s a parlar en el primer cafè”.

En aquest escenari, ha cridat a cercar una “solució raonable” que, si Fabra no canvia d’opinió, “passa perquè s’entenga el tripartit” perquè si no caldria repetir eleccions i açò seria “rocambolesc també”.

Sobre el fet que el seu company candidat a l’ajuntament de València, Fernando Giner, sí es plantege ser alcalde malgrat no ser el més votat, ha dit que ho entén però que ella no li ho planteja en la Generalitat.

Qüestiona un acord amb el PP a l’ajuntament de València

A més, ha qüestionat que açò siga possible, perquè dubta que Rita Barberá s’abstinga per a facilitar l’arribada de C’s a l’ajuntament si Fabra ordena votar en contra en les Corts, amb el “jeràrquic” que és el PP: “Si el que diu Fabra és el que diu Rita qualsevol possibilitat de negociació ha quedat avortada”.

No obstant açò, ha resumit que tot és una “qüestió de prioritats i d’equilibri”. A la seua manera de veure, les prioritats són no repetir eleccions, combatre la corrupció i cercar equilibris que permeten “evitar que els nacionalistes s’instal·len en les institucions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa