Diari La Veu del País Valencià
L’abraçada entre Puig i Oltra centra l’expectació en l’inici de les noves Corts
Europa Press / València

L’abraçada es produeix després de les negociacions que ambdues formacions, juntament amb Podem, han mantingut després dels comicis per a aconseguir un acord de govern per a la Generalitat, després de la suspensió d’aquests contactes entre socialistes i Compromís aquesta setmana i després del pacte aconseguit perquè el parlamentari socialista Francesc Colomer presidisca les Corts i el diputat de la coalició d’esquerres Enric Morera siga el seu vicepresident.

Uns minuts després ha accedit a l’hemicicle el candidat del PSPV a la presidència del Consell, Ximo Puig, qui ha sigut envoltat per una gran quantitat de fotògrafs i càmeres de televisió. Després d’asseure’s en el seu escó, Puig s’ha alçat per a saludar Enric Morera, que s’ha acostat fins a les files socialistes, i després ha saludat Oltra, qui també s’ha alçat per a dirigir-se al candidat del PSPV i saludar-lo. Els diputats de Compromís s’han agrupat abans que començara la sessió al costat dels seus escons per a fer-se un ‘selfie’ de grup.

Després d’emetre el seu vot per a triar el president del Parlament valencià, tant Ximo Puig com Mònica Oltra s’han acostat als escons del PP per a saludar els membres del Consell en funcions encapçalats per Alberto Fabra.

Durant la votació s’han produït també altres salutacions entre els diputats que es creuaven en pujar i baixar de la tribuna per a dipositar el seu vot, així com salutacions i gestos de cordialitat cap al diputat socialista Fernando Delgado, qui ha presidit la Mesa d’edat constituïda per a la conformació de la nova Cambrra autonòmica. Una d’aquestes salutacions ha sigut la de Rita Barberá, que abans de votar ha donat la mà a Delgado en arribar a la tribuna.

Una de les anècdotes de la votació ha sigut el comentari fet per la diputada del PSPV Carmen Amoraga en votar després que no la nomenaren a l’inici d’aquest procés, en ser una de les primeres per ordre alfabètic, i la citaren quasi al final. “Creia que no anava a jurar, però jure”, ha ironitzat la parlamentària.

Comparteix

Icona de pantalla completa