Diari La Veu del País Valencià
Hi ha pacte PSPV, Compromís i Podem, falta President/a

EP / València.

Els líders de PSPV, Compromís i Podem han signat aquest dijous el denominat ‘Acord del Botànic’, un acord programàtic per al futur govern de la Generalitat Valenciana en el qual estableixen les bases programàtiques per “acabar amb la situació d’emergència social i posar els fonaments d’un nou País Valencià”.

Així ho arreplega el document subscrit per Ximo Puig, Mònica Oltra i Antonio Montiel hores després del ple de constitució de les Corts Valencianes de la novena legislatura, on s’ha aconseguit un acord perquè la Mesa estiga composta per membres de tots els grups de la Cambra. Després de la signatura s’han abraçat i Oltra s’ha mostrat emocionada.

L’acord arreplega cinc punts, relatius a rescat de persones; regeneració democràtica i lluita contra la corrupció; governar per a les persones; nou model productiu i finançament just i auditoria ciutadana.

Acord del Botànic

Demà reunió sobre el ‘qui’ a les 5 de la vesprada

Ximo Puig s’ha mostrat convençut que aconseguiran fer “un molt bon govern”, i creu que no hi haurà cap problema a posar-se d’acord sobre les persones que el formaran. “Açò no és un projecte personal de ningú ni una presidència personalista; serà un govern compartit perquè serà de tots i per a tots”, ha ressaltat Puig, qui ha incidit que serà un executiu valencià “fort, potent, capaç, solidari, lleial i que alçarà aquesta terra”.

En aquesta mateixa línia, Mònica Oltra ha ressaltat: “Hui hem tancat el què, demà parlarem del qui”, i ha assegurat que té la “convicció” des del “dia 24 a les onze de la nit” que aconseguiran formar govern. “Cada cosa al seu temps i eixirà”, ha postil·lat.

Per la seua banda, Antonio Montiel, qui ha reconegut que no ha sigut “un trànsit fàcil”, ha indicat que l’acord signat no és “a tres bandes”, sinó “a quatre, amb la societat civil”. Per açò, ha avançat que faran públic el document, perquè tots els ciutadans tinguen una còpia i “puguen verificar l’acompliment de cadascun dels punts”.

Comparteix

Icona de pantalla completa