Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana ja té un nou govern d’esquerres

RedactaVeu / Castelló de la Plana.

Amparo Marco i Enric Nomdedéu, alcaldessa i vicealcalde i portaveu del govern municipal, han pres hui possessió, en un saló d’actes ple de gom a gom, dels seus càrrecs per a dur a terme a la ciutat de Castelló de la Plana, com ocorre també a València i Alacant amb Joan Ribó i Gabriel Echávarri, respectivament un gir a l’esquerra després de dècades de poder del Partit Popular.

Alfonso Bataller ja és història i Marco la primera alcaldessa de la història de Castelló de la Plana. La socialista ostenta des de ja l’alcaldia de la capital de la Plana escortada per Enric Nomdedéu, vicealcalde de Compromís i portaveu del govern local, gràcies al suport de Castelló en Moviment, que donarà suport les seues propostes però es manté en l’oposició. L’exalcalde Alfonso Bataller, va renunciar a la seua acta de regidor i abandona els càrrecs en el partit després de la seua implicació en el cas Púnica.

Els representants de PSPV (6 regidors), Compromís (4 regidors) i Castelló en Moviment (4 regidors) –enfront dels 8 del PP i 5 de C’s- signaren aquest divendres en el Grau l’acord programàtic pactat per les tres forces polítiques, acte en el qual apostaren per canviar la ciutat i establir com a “prioritària” la creació d’ocupació i les polítiques socials, segons va manifestar la ja alcaldessa de Castelló, la socialista Amparo Marco, qui, per altra banda, va qualificar la jornada com el “dia més important” de la seua trajectòria personal i política.
Marco: “El despatx de l’alcaldessa, el carrer”

Amb aquest pacte “tornem a fer història, ja que fa 24 anys eixírem de l’Ajuntament per voluntat popular, i la mateixa voluntat popular ha dit ara que vol un canvi i un temps de transparència, on les persones siguen el primer i el despatx d’Alcaldia siga el carrer”, subratllà Amparo Marco, des de hui la primera alcaldessa de la història de Castelló de la Plana.

L’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco.

La nova alcalddessa de Castelló de la Plana es mostra “orgullosa” de tenir com a “companys” Compromís i Castelló en Moviment: “No ha sigut fàcil i no ho serà, però estem amb molta il•lusió i ganes de treballar per Castelló i posar la ciutat en el mapa de les coses positives”. Pel que fa a les prioritats anunciades per Marco, aquestes es centren en “crear ocupació i “tornar a la senda del creixement i del benestar social”.

Nomdedéu: “Més drets per a les persones, menys privilegis per a uns quants”

Per la seua banda, el nou vicealcalde i portaveu del govern d’esquerres de Castelló de la Plana, Enric Nomdedéu (Compromís), en el mateix acte va anunciar emocionat algunes de les seues intencions: “Tenim un programa per a convertir en realitat la il•lusió de molta gent. En altres llocs no s’ha fet bé, però ací hem sigut capaços de fer-ho bé i que no transcendiren les discrepàncies, que s’han resolt sumant, que és com serà el govern”.

Enric Nomdedéu.

Nomdedéu aposta per “més drets per a les persones i menys privilegis per a uns quants, més oportunitats i més democràcia”. És un orgull i una emoció ser vicealcalde de Castelló quan es tria la primera alcaldessa.

Del Senyor: “Un canvi necessari per a transformar la ciutat”

Per al representant de Castelló en Moviment, Xavi del Senyor, qui considera la firma de l’acord programàtic amb socialistes i nacionalistes com a “acte històric a Castelló”, el Grau “serà un eix fonamental de la tasca de govern. L’agrupació d’electors van entendre que era necessari un canvi per a transformar la ciutat i havíem de fer-ho amb altres companys de viatge i aconseguir un pacte de governabilitat sòlid i a llarg termini”.

Enric Nomdedéu, Amparo Marco i Xavier del Senyor.

Preguntat si Castelló en Moviment podria entrar en el futur en l’equip de govern, del Senyor va concretar: “Pensem que la nostra labor era millor desenvolupar-la en el carrer per a crear un teixit social crític i participatiu, per la qual cosa durant la legislatura l’assemblea prendrà les seues decisions i no sé el que pot passar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa