Diari La Veu del País Valencià
Homenatges a Pere-Enric Barreda i Carles Salvador
RedactaVeu / Catí / Benassal

El acte va ser presentat per Vanessa Celma, del grup de teatre. Pablo Roig, alcalde de Catí des de feia poques hores, va fer el parlament de benvinguda agraïments i obertura del acte. A continuació va intervindre Mari Luz Monterde, alcaldessa de Benassal. Paco Sanjuan, del grup de teatre, va recitar, de forma intercalada, poemes de Carles Salvador al llarg de tot el acte.

Vicent Pitarch i Amela, delegat a Castelló de l’Institut d’estudis Catalans i membre fundador amb Pere-Enric de la Fundació Carles Salvador, va parlar llarg i estès sobre la figura del prestigiós llatinista.

Joaquim Roca Albalat, president del centre d’estudis del Maestrat va destacar l’obra de Pere-Enric i la seua facilitat pedagògica a l’hora d’explicar les seues i investigacions a la gent d’aquests pobles, principalment d’un dels seus últims treballs sobre les cartes pobles. Per part de Maestrat Viu va intervindre el seu president Joan Ortí Voltas.

Joan Ortí Voltas, president de Maestrat Viu.

Els membres del Cor de Catí Verge de L’Avellà van interpretar la cançó Mas Vale Trocar de Juan de la Encina (1469-1530). A continuació, Nunila Vaquer, del grup de teatre, va llegir una carta de la Universitat de Barcelona. Per part de la família va intervindre Gabriel Barreda, qui davant de tants agraïments i records, molt emocionat, va haver de parar diverses vegades. Va ressaltar que l’obra del seu germà no ha de quedar en el record.

La Unió Musical Catinenca, amb la col·laboració de membre de la banda Font d’Ensegures de Benassal, va interpretar el pasdoble Pere-Enric Barreda de Francisco Signes Castelló. La cloenda de l’acte va estar a càrrec del president del Tossal José León Ortí qui va fer entrega de un ram de flors a la mare de Pere i una placa en agraïment als germans i nebots del professor.

Imatge de la intervenció de l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde.

Homenatge a Carles Salvador

També el passat dissabte 13 de juny, a Benassal, va tenir lloc dins de la V Trobada Literària d’El Pont Cooperativa de Lletres, un homenatge a Carles Salvador, amb l’acolliment i la implicació de l’Ajuntament i la Fundació Carles Salvador i la col·laboració de Maestrat Viu, Col·legi Públic Alcalde Fabregat de Benassal, IES de Benassal, Grup de Teatre l’Enfilat i la Conlloga de la Plana.

Poesia, música, teatre, figures de la muixeranga i Itinerari Carles Salvador, van ser un tot cultural en una jornada de literatura i homenatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa