Diari La Veu del País Valencià
Valencians i catalans, entre els qui més hores extres fan
Redactaveu / EP / València

Per sectors, la indústria va ser el sector en el qual els treballadors van realitzar de mitjana més hores extraordinàries, amb una mitjana superior a 12 hores per cada treballador a l’any. A més, va ser el que més va augmentar el seu volum respecte a 2013, amb un increment de l’11,9%, segons l’informe de l’INE.

En segon lloc es va situar el sector serveis, amb un augment de l’11,1%. Aquest sector va acumular el major volum d’hores extraordinàries, amb 76 milions en termes absoluts a causa que és el sector que més professionals ocupa a l’Estat espanyol, amb el 75,8% del total. No obstant açò, va ser en el que menys hores extraordinàries van realitzar els professionals de mitjana, amb 5,73 hores a l’any.

En la construcció, va augmentar el nombre d’hores extraordinàries en 2014, encara que el seu increment va ser menys pronunciat i es va quedar en el 9,6%. Cada treballador del sector de la construcció va realitzar, de mitjana, 6,57 hores extra en 2014.

Foto: EP.

Per comunitats, Catalunya i Madrid van ser les dues regions on cada treballador va realitzar més hores extraordinàries en 2014, amb 9 i 8 hores respectivament. Li van seguir Castella-la Manxa i Múrcia, amb 7,4 hores extraordinàries per treballador a l’any; Aragó, amb 7,3 hores; i Navarra, amb 7,1 hores. En el costat oposat, Extremadura, Andalusia, Galícia i Canàries van ser les regions on menys hores extraordinàries es van realitzar. De fet, en les quatre comunitats la xifra es va posicionar per sota de 5 hores extra per treballador.

En termes absoluts, Catalunya, Madrid, País Valencià i Andalusia van ser les autonomies amb major volum d’hores extra, ja que van acumular més del 63% del total de l’Estat espanyol, amb més de 70 milions. Per contra, La Rioja, Cantàbria, Extremadura i Cantàbria van ser les quatre comunitats amb volums més baixos i van sumar 4,8 milions, un 4,3% del total.

En comparació de 2013, La Rioja, Múrcia i Balears van registrar els increments més pronunciats, tots per sobre del 39%. Extremadura, Astúries, Galícia i Aragó van ser les úniques comunitats autònomes que van registrar variacions negatives en l’últim any, és a dir, que els seus treballadors van realitzar menys hores extraordinàries que en 2013.

Comparteix

Icona de pantalla completa