Diari La Veu del País Valencià
El govern del País Valencià tindrà 10 Conselleries. Oltra vicepresidenta i portaveu
RedactaVeu / València

El pròxim govern del País Valencià resultat de les eleccions autonòmiques tindrà un total de 10 conselleries, segons han acordat aquest matí de dissabte PSPV-POSE i Compromís en la quarta reunió celebrada entre ambdues formacions en el marc de les negociacions per al futur Pacte de Govern de la Generalitat Valenciana.

Ambues formacions han acordat la distribució de les conselleries, amb quatre per a cada formació, i dues que queden “fora del seu àmbit d’influència”. Així mateix, el càrrec de Portaveu quedarà en mans de Vicepresidència, que serà el càrrec que ocuparà la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, en un Consell presidit pel secretari general del PSPV Ximo Puig.

Segons han assenyalat a Europa Press fonts coneixedores de la negociació, la formació socialista tindrà la responsabilitat de dirigir les Conselleries de Presidència; Conselleria d’Hisenda, Model Econòmic i Administració Pública; Conselleria de Justícia, Governació i Reformes Democràtiques; i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Per la seua banda, Compromís gestionarà la Conselleria de Vicepresidència, Portaveu del Consell, Igualtat i Política Inclusiva; Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació; Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació; i la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i desenvolupament Rural. Finalment, la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport; i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, queden fora del seu àmbit de decisió directa i es decidirà més endavant escoltant a altres formacions polítiques.

Conselleries del futur Govern del País Valencià

En concret, les dues formacions han acordat hui, segons han informat en un comunicat conjunt, la creació de les conselleries del futur govern:

– Presidència.

– Conselleria d’Hisenda, Model Econòmic i Administració Pública.

– Conselleria de Justícia, Governació i Reformes Democràtiques.

– Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

– Vicepresidència, Portaveu del Consell, Igualtat i Política Inclusiva.

– Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

– Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació.

– Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

– Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports.

– Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La coalició nacionalista i el PSPV han anunciat que el pròxim dimarts al matí es produirà la següent reunió entre els negociadors “per acabar d’enllestir les estructures de les Conselleries”, en les quals “ja s’ha acordat que es produirà una significativa reducció d’alts càrrecs de designació directa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa