Diari La Veu del País Valencià
ACPV commemora aquest dijous la recuperació de la Generalitat
RedactaVeu / València

40 anys després, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) convida la societat valenciana a homenatjar en els 10 d’Alaquàs els homes i dones que van protagonitzar aquell moment històric, al seu treball i compromís per un País Valencià democràtic, lliure, igualitari i retrobat amb la seua història i la seua voluntat històrica d’autogovern.

L’homenatge tindrà un record particular i emotiu per a Ernest Lluch i Francesc Candela, dos dels 10 d’Alaquàs “que hui, dissortadament, ja no són amb nosaltres”. Del grup restant, seran presents Vicent Soler, Joan Josep Pérez Benlloch, Josep Guia, Josep Corell, Carles Dolç, Laura Pastor i Carles Manuel Martínez Llaneza.

Participació de Ximo Puig i Mònica Oltra

En l’acte, que tindrà lloc el dijous 25 de juny a les 19h. en l’Aula Magna de la Universitat de València, intervindran el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i el president d’ACPV, Joan Francesc Mira, i serà presentat per les periodistes Emília Bolinxes i Adelaida Ferre. A més, l’acte comptarà també amb les intervencions del president de la Generalitat, Joaquim Puig, i de la futura vicepresidenta, Mònica Oltra, en un gest de celebració de la nova etapa que s’obri amb el nou Govern valencià de progrés, que enllaça amb la legitimitat de la lluita per la democràcia i la recuperació de l’autogovern.

Comparteix

Icona de pantalla completa