Diari La Veu del País Valencià
El 95% de Compromís aprova l’acord d’investidura del socialista Ximo Puig
ACN / València

La votació s’ha produït de manera telemàtica i ha comptat amb 213 vots a favor i tan sols 12 en contra. En la votació ha participat el 65% del cens. Ximo Puig, Mònica Oltra i el secretari general de Podem, Antonio Montiel, mantenen aquest dimecres una reunió després de la qual informaran als mitjans.

La sessió d’investidura de Ximo Puig com a president de la Generalitat començarà aquest dijous a les 10.00 hores a les Corts Valencianes. Puig s’adreçarà a la cambra sense límit d’intervenció. Posteriorment intervindran els portaveus dels grups de la cambra, de menor a major representació, i amb un temps de 30 minuts.

La votació del nou president de la Generalitat, el huitè des de la recuperació de l’autogovern, es produirà aproximadament a les 19.30 o 20.00 hores, segons fonts del parlament valencià.

Ximo Puig necessita un mínim de 50 diputats favorables, majoria absoluta, en una primera votació. Compta amb el 23 diputats socialistes, els 19 de Compromís i previsiblement els 13 de Podem. Amb ells, sumaria 55 diputats, cinc per sobre de la majoria absoluta. El PP ha anunciat el seu vot en contra i C’s (amb 13 escons) ha assenyalat que esperarà a escoltar propostes concretes per decidir el seu vot.

Una vegada siga investit, les Corts Valencianes comunicaran la decisió perquè puga ser publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), 48 hores després. La presa de possessió de Ximo Puig com a nou president es produirà diumenge. Abans, el consell general de Compromís es reunirà dissabte per ratificar l’acord de govern i previsiblement designar les persones que ocuparan les conselleries. Puig podria anunciar la composició del seu executiu el mateix diumenge o dilluns.

Comparteix

Icona de pantalla completa