Diari La Veu del País Valencià
CSI-F denuncia la supressió de dues places de gestor en els jutjats de Requena
RedactaVeu / Requena

El sindicat CSI-F insta la Direcció General de Justícia que anul·le l’amortització d’una plaça de gestor en el jutjat número 1 de Requena i una altra en el número 4. La central sindical explica que aquest partit judicial, a causa de la seua extensió i el retard a cobrir baixes i vacants, necessita reforços de personal en lloc de supressió de llocs.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) explica que els dos treballadors interins afectats han rebut ja la notificació de final de contracte per al 31 de març. Aquesta circumstància es produeix en una conjuntura en la qual “no solament no sobren treballadors en aquest partit judicial, sinó que faria falta augmentar la seua plantilla”.

CSI-F ha demanat per escrit a la Direcció General de Justícia que paralitze eixa amortització de places. En el mateix document recorda que el de Requena “és un dels partits judicials més extensos de l’Estat espanyol, la qual cosa dificulta el funcionament diari. A més, la distància amb la capital provoca que les vacants i les baixes tarden a cobrir-se amb personal interí, que pot renunciar al lloc per estar a més de 60 km del seu lloc de residència”.

La central sindical subratlla que existeix ja un pressupost anual consignat per a les dues places que l’Administració pretén amortitzar. Açò significa que el pagament de les nòmines dels dos treballadors durant tot l’any ja estava previst. D’eixa forma, l’amortització dels dos llocs citats resulta més “injustificada”.

CSI-F recorda que el jutjat número 1, el més antic del partit judicial de Requena, tarda anys a tramitar assumptes a causa de la saturació que pateix. També, el número 3 a més de portar violència de gènere, s’ocupa de l’expedient de l’incendi de Cortes de Pallars, amb més de 3.000 persones afectades. En aquesta situació, “la plantilla actual resulta insuficient. Per tant, no té sentit que Conselleria, en lloc de reforçar-la, suprimisca places”.

Comparteix

Icona de pantalla completa