Diari La Veu del País Valencià
Garrote: ‘Serà un diàleg sincer per a evitar que torne a ocórrer un altre accident’
RedactaVeu / València

En declaracions a l’agència EP, la presidenta de l’AVM3J, Beatriz Garrote, ha qualificat com a “molt cordial” la conversa que ha mantingut amb Puig, en la qual ha sigut la primera telefonada institucional del nou president de la Generalitat. En aquest sentit, Garrote ha comentat que ha servit “per a demanar disculpes” en nom de la Generalitat i donar “les gràcies” pel seu “reclam de dignitat per al poble valencià” a través de les seues constants reivindicacions. Per la seua banda, el presdient de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat a preguntes dels periodistes, que la conversa ha sigut per a ell “molt emotiva”.

La portaveu de l’AVM3J ha destacat que tots els partits polítics -excepte el PP- “estaven en la línia que un gest així era necessari” encara que també ha assenyalat que encara “ens costa creure en els polítics i digerir un tracte així” del Govern valencià “després de nou anys”. En contra dels qui veuen aquesta telefonada com a carronyera o amb finalitats polítiques, la presidenta de l’AVM3J assegura que és “positiva”.

Pel que fa als pròxims passos, Garrote ha manifestat que queda “complir” amb el que van acordar en el seu moment, un pacte per la “reparació”, cosa que només depèn de la “voluntat política”. L’associació ha decidit posar un punt i final “momentani” a les concentracions en la plaça de la Mare de Déu ja que podria reprendre’s en el cas que “no es dugueren a terme les mesures” acordades, com una nova comissió d’investigació en la cambra.

“Hi ha moltes mesures més urgents per al poble valencià”

“Al govern actual cal donar-li temps”, ha explicat Garrote, ja que considera que hi ha “moltes mesures més urgents per als valencians”. De moment, l’associació de les víctimes del metro acudirà al ple que se celebrarà en les Corts divendres que ve 3 de juliol, en què, coincidint amb el novè aniversari del sinistre, es debatrà l’obertura d’una nova comissió de recerca parlamentària.

A més, Garrote ha explicat les mesures que considera que s’haurien de prendre, tant per a evitar futurs accidents com per a actuar si es tornara a produir, entre elles, “la seguretat dels transports valencians”, que la comissió parlamentària cerque “descobrir per què va ocórrer l’accident” o que s’elabore un pla “d’atenció a les víctimes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa