Diari La Veu del País Valencià
Enric Morera serà divendres nou president de les Corts
ACN / València

Colomer ha confirmat als mitjans que abandonarà el càrrec i que la junta de síndics ha aprovat la renovació de la Mesa. En virtut de l’acord de govern entre PSPV i Compromís, el president del govern i el de la cambra no seran del mateix partit. En aquest sentit, Compromís es preveu que propose Morera, amb el previsible suport del PSPV. Colomer ha dit que ha estat “un gran honor poder pilotar des de la presidència de les Corts Valencianes un moment històric de canvi”.

Sobre la persona que substituirà Francesc Colomer a la Mesa de les Corts Valencianes, i que ocuparà la vicepresidència pel PSPV-PSOE, el encara president de la cambra ha dit que confia en que siga una dona per assegurar la presència femenina a la Mesa, actualment integrada tan sols per homes. Colomer farà efectiva la renúncia al llarg de dimecres, tal com ha confirmat, assenyalant que en l’actualitat s’estava redactant el seu escrit.

La Mesa ha aprovat també la convocatòria del primer ple de la cambra, dedicat a l’Accident del Metro de València, amb la probable reobertura de la comissió d’investigació amb el suport de la majoria de la cambra.

Aquest divendres es compleixen 9 anys de l’accident en el qual varen morir 43 persones i 47 més varen resultar ferides en descarrilar un comboi de la línia 1 del metro.

Els familiars de víctimes fa temps que reclamen la reobertura de la comissió d’investigació, que va determinar que la causa havia estat l’excés de velocitat i va responsabilitzar el conductor, mort a l’accident. L’associació ha denunciat irregularitats en la comissió d’investigació i reclamaven una nova amb transparència i sense que es vetara cap testimoni.

Comparteix

Icona de pantalla completa