Diari La Veu del País Valencià
Podem promou la creació de l’Agència Valenciana contra el Frau i la Corrupció
RedactaVeu / València

A l’Agència Valenciana contra el Frau i la Corrupció se li atribuirà el control del sector públic en els àmbits de prevenció i recerca de les conductes de corrupció, així com la protecció de les persones que denuncien aquests comportaments.

Els tres partits signataris, a iniciativa de Podem, han arribat a aquest acord “conscients de la dimensió econòmica i política que ha tingut la corrupció en l’àmbit de les nostres institucions i les males pràctiques que s’han introduït en la gestió del públic” i per açò, es comprometen a crear aquesta institució “en el termini més breu possible”.

Agència per a la Igualtat, la Democràcia i els Desenvolupament dels Drets Socials

Per la seua banda, l’Agència Valenciana per a la Igualtat, la Democràcia i el Desenvolupament dels Drets Socials, compromís adquirit per Podem en el programa electoral, investigarà la realitat social, col·laborarà amb les administracions públiques, universitats i altres centres de coneixement, i proposarà formes d’intervenció política i social.

La creació d’aquest organisme obeeix a la voluntat política de les tres forces polítiques signants d’introduir els objectius socials en la priorització de les polítiques públiques i la seua responsabilitat en l’adopció de mesures dirigides a disminuir les desigualtats entre les persones.

Segons l’acord, Podem impulsarà la creació d’aquestes dues agències sota la forma jurídica més idònia. Aquest grup parlamentari presentarà en el parlament valencià sengles proposicions de llei i presidirà les dues comissions que estudiaran i presentaran al ple de les Corts Valencianes el projecte definitiu, que en el cas de l’agència contra el Frau i la Corrupció serà tramitat pel procediment d’urgència.

A més, l’acord arreplega que els pressupostos de la Generalitat per a 2016 han de contemplar una partida pressupostària per a la creació dels dos ens.

Comparteix

Icona de pantalla completa