Diari La Veu del País Valencià
‘Carolina Punset: Calla la boca’
L. Part / València

La combativa Carolina Punset no recula. Més bé al contrari. I per això no és d’estranyar que la indignació per les declaracions de la portaveu de Ciudadanos a les Corts augmente progressivament i genere reaccions com la de Sílvia, una jove de 23 anys de Pedreguer que ha penjat un vídeo a Youtube que està arrasant entre els internautes –ha superat ja les 70.000 visites en només quatre dies-.

“Hola. Em diuen Sílvia. Tinc 23 anys i sóc de Pedreguer, un poble, que no una aldea, d’Alacant”, comença presentant-se aquesta jove, qui recorda que se sent “molt orgullosa d’haver estudiat en valencià i de l’ensenyament que vaig rebre”. “I el dia que tinga fills m’agradaria que reberen no el mateix, sinó millor”. Les declaracions de Sílvia, es fan en resposta a les de la portaveu de Ciudadanos en el País Valencià, Carolina Punset “que supose que tots haureu llegit”, apunta.

“Carolina: El principal problema de la Comunitat Valenciana–per País Valencià- i dels pobles que els composen ha estat sempre gent com tu. Que redacteu i decidiu en castellà des dels despatxos les coses del carrer. Un carrer que parla, un carrer que viu, un carrer que respira i que treballa en valencià”, li etziba la jove a la diputada de C’s.

“Segons tu –continua aquesta jove indignada- se suposa que per haver estudiat en valencià tinc menys oportunitats de trobvar feina, veritat? Parle i escric en valencià, castellà, anglés i francés”. I acte seguit rebenta: “No sé qui t’has pensat que eres per a dir les possibilitats que té o no la gent que estudia en valencià per a trobar feina. I no sé realment d’on t’has tret que dos milions de valencianoparlants que som al món som aldeanos, segons tu. Fes-te un favor i calla la boca”, li demana.

I és que, segons explica Sílvia en el vídeo, “el valencià està com està per tota la gentola que ens ha representat i ens representa com ho has fet tu. El valencià representa la història del nostre poble. I tant parlar-lo com estudiar-lo el manté viu. I això és el que vos fa por. La gent està obrint els ulls i l’únic que voleu és fer com ja van fer anys enrere, fer que la gent se senta avergonyida de parlar en valencià i així tindre sotmesos”.

Sílvia conclou el seu parlament davant la càmera de forma rotunda: “Ningú obliga els col·legis de Madrid a donar l’opció d’estudiar en valencià. Així que no pretengueu que nosaltres deixem d’estudiar en la nostra llengua”, assevera aquesta jove de 23 anys que es va decidir a gravar el vídeo perquè, segons explica, “després de les declaracions de la portaveu de C’s no em podia estar queta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa