Diari La Veu del País Valencià
Oltra insisteix que la voluntat del Consell és recuperar Canal 9
ACN / València

Oltra ha informat que l’executiu ha aprovat substituir les persones encarregades de la liquidació de l’ens per conèixer en quina situació està el procés. Sobre la possibilitat de reobrir RTVV el pròxim 9 d’octubre, tal com el president Ximo Puig va anunciar en campanya, Oltra ha dit que interpreta que “el que el president ha traslladat sempre, amb la data simbòlica del 9 d’octubre, és la voluntat d’obrir al més aviat possible”.

“Aquesta voluntat del president, compartida pel tot el Consell, que és que puguem tenir mitjans de comunicació públics els valencians, com la resta d’autonomies, continua estant davant de la taula però primer hem de saber en quina situació estem”, ha afegit Oltra que ha dit que el Consell no vol donar “una data que no sabem si complirem” perquè en aquest moment “el que hem fet és substituir els liquidadors”.

Amb tot, Oltra ha insistit que la voluntat del Consell i del president Puig és tenir una televisió i una ràdio públiques com més prompte millor, “que pot ser per al 9 d’octubre, perfecte, que ha de ser el 10, perfecte també i si pot ser el 7, millor encara”.

La vicepresidenta ha assenyalat que durant la reunió del ple del Consell d’aquest dimecres no s’ha tractat la recuperació de la televisió i la ràdio pública però que en els Acords del Botànic (previs al pacte de govern) “es va entendre que aquesta tasca excedeix el que hauria de ser l’acció de govern”.

Oltra ha afegit que el debat s’ha de situar més al parlament i no tant al govern, “perquè si el model de televisió que defensem ha d’estar allunyat d’una televisió governamental, com ha estat molts anys, mal favor faríem si la iniciativa sorgira del govern mateix”.

En aquest sentit, ha indicat que les Corts Valencianes haurien de tenir un espai per debatre no només sobre la recuperació de RTVV sinó també sobre la reciprocitat amb altres televisions i sobre la situació de les llicències de TDT després que la seua concessió fóra anul·lada per una sentència del Suprem el 2012.

Comparteix

Icona de pantalla completa