Diari La Veu del País Valencià
Joan Ribó cobrarà 20.000 euros menys que Rita Barberà
Europa Press / València

Així ho ha anunciat aquest dijous Ribó en la roda de premsa que ha oferit al costat de Joan Calabuig, també primer tinent d’alcalde, per a informar dels assumptes tractats en la Junta de Portaveus celebrada aquesta jornada per a abordar temes d’organització de la nova corporació municipal. En concret, han indicat que la massa salarial de l’executiu registrarà aquesta legislatura una reducció “significativa” de “vora 130.000 euros a l’any”.

Igualment, Ribó ha avançat que el nou consistori ha decidit reduir la diferència salarial entre l’edil que més cobra, l’alcalde, i el que menys, de manera que es passe del 55 per cent que es donava fins ara a un 24 per cent. “Qui més cobre ho farà un 24 per cent més que el que menys”, ha detallat.

Quant als salaris, l’alcalde ha apuntat que aquesta ha sigut una de les qüestions de les quals més s’ha parlat en la Junta de Portaveus i ha manifestat que totes les decisions adoptades sobre aquest tema s’han fet atenent els nous “criteris legislatius” als quals “obliga” la reforma de la Llei de Bases de Règim Local. Ha recordat que aquesta norma indica que “no es poden tenir més de 25 dels 33 regidors” que conformen l’Ajuntament de València “amb dedicació exclusiva”, a més d’establir un “màxim de salari de 100.000 euros”.

Joan Ribó ha exposat que per a resoldre el tema de la dedicació exclusiva i mantenir el sou dels regidors de l’oposició –ha rebutjat deixar fora de la dedicació exclusiva i sense salari, la qual cosa seria “un càstig”, els edils que no estan en el govern perquè “necessita també criteris econòmics per a poder treballar”– s’ha optat per deixar sense dita condició els huit tinents d’alcalde. No obstant açò, aquests regidors cobraran perquè el seu sou es conformarà amb diferents complements.

Comparteix

Icona de pantalla completa