Diari La Veu del País Valencià
Llíria convida a conéixer la història de les campanes de la Sang
RedactaVeu / Llíria

Un any més, amb motiu de la Setmana Santa lliriana, Turisme Llíria convida a conéixer de prop les campanes de l’església de la Sang. Serà demà, Dissabte Sant, en horari de 11 a 13 hores. “És tracta d’una oportunitat excepcional, ja que és l’únic dia de l’any que no toquen les campanes i es pot gaudir d’aquesta activitat”, asseguren els organitzadors.

Turisme Llíria oferirà visites guiades gratuïtes durant la jornada a la torre campanar de l’església de la Sang (segle XIII), declarada Monument Nacional el 1919. A més de conéixer la seua història, el lloc et permet gaudir d’unes extraordinàries vistes de Llíria i el seu terme. Es podrà pujar en grups reduïts cada 15 minuts.

L’església de la Sang es troba situada en el pujol on s’assentava l’antiga ciutat medieval. Alçada sobre l’antiga mesquita, va ser el primitiu temple parroquial fins a 1646, data en la qual el culte va passar a la nova Església Parroquial de l’Assumpció de la Nostra Senyora i es va convertir en eixe moment en una confraria: la Confraria de la Sang.

Comparteix

Icona de pantalla completa