Diari La Veu del País Valencià
El MIM de Sueca rep el premi a la Millor Contribució Teatral dels Premis Túria

Redactaveu / Sueca

En els recentment celebrats Premis Túria organitzats per la veterana revista cultural Cartellera Túria, la Mostra Internacional de Mim a Sueca (MIM) ha estat reconeguda amb el premi a la Millor Contribució Teatral. La cartellera, la qual complirà 51 anys durant aquets 2015, mitjançant el Halcón Maltés, símbol del Premis Túria, ha volgut reconèixer el més destacat de la cultura, el cinema, la política i les Arts en majúscules. Així, el festival de Sueca ha sigut distingit per la seua trajectòria, de manera ininterrompuda, esdevinguda a la capital de la Ribera Baixa des de fa un quart de segle.

La vetllada va comptar com és habitual, amb un espectacle, en aquesta ocasió de l’humorista alcoià Xavi Castillo, però, també amb l’actuació de Sole Giménez qui alhora era també guardonada amb el Premi a la Millor Contribució Musical.

El MIM de Sueca fou distingit amb el Premi La Cartellera del Levante-EMV en 2009 al Millor Projecte d’Arts escèniques, però, fa tres mesos va rebre el prestigiat Premi TABLAS de la Federació de Teatre Amateur del País Valencià (FTACV) en la modalitat d’entitat o projecte, essent la primera vegada en la història d’aquests premis que se li concedeix aquesta distinció a un festival professional.

(Al centre) Raquel Tamamrit, Alcaldessa de Sueca i Abel Guarinos amb membres de l’equip del MIM

Aquest nou i recent guardó fou recollit per Abel Guarinos, fundador i director del MIM en les seues primeres edicions, de 1990 a 2014, ja que l’actual director, Joan Santacreu es trobava fora del país, Guarinos estigué acompanyat per José Luís Moreno, Director en funcions de CulturArts i Raquel Tamarit, alcaldessa de Sueca.

D’altra banda, enguany el festival de MIM celebrarà la seua 26a edició del 16 al 20 de setembre, sota el lema ‘Tendències. Present, passat i futur’, un giny a la pròpia trajectòria del festival que ha aconseguit ser un referent del teatre gestual a nivell estatal i internacional, alhora que ha servit per acostar el teatre a la gent del carrer.

Comparteix

Icona de pantalla completa